LogoInnovatie

Digitale Detox Tool

Hoe groot is mijn digitale footprint?
Nederlanders zijn gemiddeld 6 uur per dag online. We mailen, whatsappen, streamen, werken in de cloud en zijn actief op internet en de socials. Al die activiteiten kosten grote hoeveelheden stroom. Kostbare energie, zeker nu de wereld zucht onder een grote energiecrisis waarvan het eind nog niet in zicht is. Sterker nog, de komende jaren zal elke Nederlander de thermostaat in de strijd tegen klimaatverandering lager moeten zetten, het huis moeten isoleren en zuinig om moeten gaan met energie. We zullen in de klimaatcrisis dus ook onze digitale activiteiten onder de lopen moeten nemen. Maar hoe kom je tot inzichten over je digitale verbruik? Waar vind je de kennis over de effecten van je digitale leven op je footprint? En hoe kun je bezuinigen op al je digitale activiteiten zonder dat je het contact met de wereld verliest?

Om antwoord te krijgen op al deze vragen willen we een tool ontwikkelen die de consument helpt op speelse wijze inzicht te krijgen in z'n eigen digitale footprint. Een tool die niet alleen aangeeft waar je footprint groot is, maar die ook vertelt hoe je die kunt verkleinen. Een Digitale Detoxtool dus, een selftest op weg naar een duurzaam leven in de strijd tegen klimaatverandering.

We willen ontwikkeling van de tool zowel inhoudelijk als technisch onderzoeken. Het onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met albert, het duurzaamheidsplatform waarin tien publieke omroepen samenwerken op weg naar een duurzame mediawereld. De NTR is coördinator van albert.
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)