LogoInnovatie

Dustin

Wat zou jij doen als je robot-stofzuiger ineens een eigen wil krijgt? Het hoofdpersonage in Dustin is een slimme stofuiger die niet tevreden is met zijn instrumentele rol en het heft in eigen handen neemt: Dustin.
Dusting is een interactief verhaal, met spel elementen, dat zich afspeelt op je telefoon. Het verhaal bestaat primair uit chatgesprekken en interacties met in Augmented Reality gevisualiseerde slimme apparaten en het publiek in een hoofdrol. Daarbij worden de specifieke eigenschappen van de smartphone zoals de camera/microfoon, locatievoorziening, video/audio en notificaties ingezet. Het project schetst in first-person een toekomstscenario waarin we onze relatie met de denkende dingen om ons heen zullen moeten herzien. Dustin is een bijzondere samenwerking tussen schrijver, 3D-animator, narrative designer en AR/Mobile developer. Maar bovenal is Dustin een heel vermakelijke, persoonlijke ervaring.
VPRO Medialab bood tijdens de Dutch Design Week 2019 de mogelijkheid om de game in ontwikkeling te testen, 72 mensen hebben dit met veel plezier gedaan. Met de belangrijkste feedback uit dit onderzoek is de VPRO gaan doorontwikkelen. In 2020 is de app gerealiseerd, met behulp van het VOGIN-fonds.
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)