LogoInnovatie

EDUmake (NTR)

NTR Digitaal en Schooltv participeren in het Europese project EDUmake, een tweejarig project onder leiding van de VRT dat in oktober 2022 van start ging en gefinancierd werd in het kader van het Creative Europe Programme van de Europese Commissie.

Het EDUmake-project is gebaseerd op een innovatief interactief onderwijsformat dat is ontwikkeld door de VRT voor het voortgezet onderwijs, de zogenaamde EDUbox. EDUmake-partners in België, Kroatië en Nederland gaan bestaande EDUboxen gericht op 12-18-jarigen, contextualiseren voor hun eigen land. EDUboxen zijn gericht op belangrijke maatschappelijke uitdagingen zoals inclusie, polarisatie, het aanpakken van desinformatie, cultuur en sociale media. Ze zullen worden getest in klaslokalen in partnerlanden en de verzamelde feedback zal worden gebruikt om de EDUbox-aanpak verder te verfijnen en te bevorderen.

EDUmake-partners creëren ook een speciale EDUbox gericht op Europees beleid voor gebruik in de klas ter voorbereiding van de Europese verkiezingen in 2024. Een deel van de opdracht van het project is het creëren van een eenvoudig te gebruiken format voor het vertalen en contextualiseren van EDUbox-pakketten in de hele EU en mogelijk daarbuiten. Dit omvat een reeks hulpmiddelen, strategieën en materialen die leraren en anderen in de toekomst kunnen gebruiken om hun eigen EDUboxen te maken over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)