LogoInnovatie

Ga in gesprek met Willem van Oranje

Eerder heeft de NTR voor Schooltv een geschiedeniscanon voor de smartspeaker ontwikkeld, die erg goed werd ontvangen. Er was echter één groot obstakel: weinig gezinnen of scholen hebben een smartspeaker, hoe brengen we dan het product naar de gebruiker?
Daarom is het onderzoek voortgezet onder de volgende hoofdvraag:
"Hoe kunnen we de Schooltv-serie voice actions breder toegankelijk maken voor gebruik op alle scholen in Nederland en voor thuisgebruik?"

Om de applicatie nóg toegankelijker te maken hebben we de voice-applicatie verhuisd naar het web! In samenwerking met Geniusvoice heeft onze Willem van Oranje zichzelf kunnen presenteren aan de leerlingen van groep 7-8, die de interactie erg leuk vonden.
De docenten denken dat het gebruiken van interactieve content nauwelijks stoort in de les, omdat het voor hen steeds normaler is geworden om hiervan gebruik te maken. Ook zien zij rijke mogelijkheden voor het lesprogramma, omdat deze vorm van interactie een deel van de leerlingen aanspreekt. Informatie verzamelen op een andere manier (lezen, filmpje kijken) blijken deze leerlingen minder goed op te nemen. Doordat de technologie nog in ontwikkeling is, werkt het nog niet foutloos. Maar door dit een stap te verbeteren en de applicatie nóg immersiever te maken (zie ook onze Deepfake), kunnen we dit materiaal in goede orde aanbieden op Schooltv.
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)