LogoInnovatie

Het Examenjaar

Voor het eerst sinds 1975 werden er in coronatijd eindexamen gecanceld. Dat zorgde voor veel reacties bij NOS Stories.

De examenleerlingen van 2020 zitten in een unieke positie. Nog nooit eerder heeft een lichting geen examen kunnen doen door een bedreiging, anders dan oorlog. Hoe beleeft deze groep de bijzondere periode, nu je deze ook thuis/alleen doorbrengt?

In deze ongekende periode wil NOS Stories de eindexamenkandidaten helpen de examenperiode te beleven. Het project is een multiplatform distributie project geworden, waarin diverse tools werden getest. Deze tools zijn onder andere motivatievideo's van bekende Nederlanders en een app die leerlingen het gesprek laat aangaan met studenten.


Conclusie: 
Op basis van het onderzoek kunnen er belangrijke conclusies getrokken worden. Het eerste wat NOS Stories heeft geleerd is dat het nieuws beter begrepen wordt en er meer bewustzijn ontstaat over het nieuws, dankzij de inzet van deze tools. Wel bleek het lastig te zijn om langere tijd relevant en onder de aandacht te blijven voor een grotere doelgroep. Het vergt een slimme contenstrategie om de special regelmatig te kunnen promoten.
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)