LogoInnovatie

Horrorstories

Samen met influencer Teske de Schepper testten VPRO en NPO 3 of er op Instagram ruimte is voor fictieve horror.
Horrorstories is een horrorfilm die zich puur en alleen afspeelt op Instagram Stories. Voor een volle 24 uur lang verandert het account van een Instagram-BN’er in een absurd verhaal. In de eerste scènes lijkt er nog niets aan de hand, maar gaandeweg voltrekt zich een steeds enger en ongeloofwaardiger schouwspel. Het verhaal en scenario worden door een regisseur en influencer samen ontwikkeld tot iets heel spannends, zonder dat het heel ver van de influencer’s stijl afwijkt.

Voor dit experiment is er samengewerkt met influencer Teske de Schepper en filmmaker Kurt Platvoet. Op 30 oktober - Halloween, dé horrordag van het jaar - nam haar Instagram Story een wel heel interessante wending...

De resultaten van het experiment zijn zeer waardevol. Zo blijkt eruit dat de stories vaker bekeken werden dan gemiddeld, er veel interactie plaats vond en de VPRO content duidelijk een ander publiek heeft bereikt dan gebruikelijk. Ook konden kijkers zich achteraf herinneren dat het content was in samenwerking met VPRO en NPO3.

Meer over 'horrorstories' vind je hier.
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)