LogoInnovatie

Opschaling Podwalks (NTR)

Is het mogelijk om podwalk-technologie aan alle omroepen ter beschikking te stellen?

Na het gebleken succes van de podwalk-apps ‘Het verhaal van Nederland’ en ‘Het water komt’ is er vanuit meerdere redacties bij de NTR, maar ook vanuit andere omroepen steeds vaker de wens geuit om ook podwalks voor andere titels en programma’s te ontwikkelen. Daarnaast komt ook vanuit de gebruikers de vraag naar meer podwalks.

Het is niet kosten-efficiënt om voor iedere titel een nieuwe app te ontwikkelen. Designkosten, hostingkosten, technische ontwikkelkosten, SLA, en andere kosten komen er iedere keer opnieuw bij kijken. Daarnaast zien we dat het voor de bezoekers van belang is dat er zoveel mogelijk podwalks in één app te vinden zijn, zodat je als gebruiker in je eigen buurt of vaker een podwalk kan gaan wandelen en luisteren.

Het onderbrengen van de podwalk-app in NPO Luister is een interessant scenario. Maar voordat hierover een knoop kan worden doorgehakt moeten we eerst meer weten. In deze verkenning gaan we onderzoeken of het mogelijk is om de podwalk-app te integreren in de NPO Luister-app, zodat de app omroepbreed voor verschillende titels gebruikt kan worden. Het zal zowel een verkenning van techniek en UX-design zijn als een gebruikersonderzoek.

In de technische verkenning gaan we kijken of het mogelijk is om de podwalk-app voor meerdere titels in NPO Luister te ontsluiten en of het mogelijk is om het huidige CMS aan te sluiten op de achterkant van NPO Luister. We gaan eveneens onderzoeken hoe het UX-design van een omroepbrede podwalk-app in NPO Luister eruit zou moeten zien en waar we qua UX-design tegenaan zullen gaan lopen. In een gebruikersonderzoek gaan we onderzoeken wat de gebruiker verwacht en wenst van een omroepbrede podwalk-app in NPO Luister en op welke manier ze van nieuwe podwalks op de hoogte gebracht worden. Daarnaast doen we een rondje langs de omroepen om op te halen wat de wensen en eisen zijn met betrekking tot de podwalk-app in NPO Luister.

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)