LogoInnovatie

Wat Je Niet Leert

Een live talkshow op Twitch, waarin de inhoud van ‘Wat Je Niet Leert’ omlijst wordt met vormen van entertainment en interactie die vertrouwd zijn voor Twitch-gebruikers.

Via het Instagram-account ​@watjenietleert​ zijn Nellie Benner en het redactieteam van de NTR een community gestart waarin we samen levensvragen onderzoeken. Thema’s die je niet leert op school, maar waar je wel meer over zou moeten of willen weten. Vragen die leven onder millennials, maar waar geen kant-en-klare tekstboek-antwoorden voor bestaan.

In samenwerking met NPO 3FM maken we een podcast en webserie om de geleerde lessen uit de community te delen met een breder publiek. De combinatie van Instagram en podcast biedt de gewenste intimiteit om een vertrouwensband op te bouwen met de doelgroep en verschillende vormen van interactie, van passief luisteren tot actief delen van ervaringen en co-creatie.

Live interactie en nieuwe doelgroepen

In het experiment voor NPO Innovatie onderzoeken we vanuit ‘Wat Je Niet Leert’ aanvullend relevante en leerzame content kunnen maken op het platform Twitch en daarbij kunnen voorzien in de behoeftes van bestaande Twitch-gebruikers.

Als makers kunnen we via Twitch live in gesprek met onze doelgroep met een hoge mate van interactie. Tot op heden was deze interactie relatief onzichtbaar door de aard en tempo van het medium podcast. Daarbij denken we dat er op dit moment weinig overlap is tussen Twitch-gebruikers en luisteraars van de podcast, maar dat de universele thema’s die we bespreken voor beiden groepen relevant zijn.

Tijdens het experiment onderzoeken we of een educatief format zich laat vertalen naar een nieuw platform als Twitch zonder grote concessies te doen op de inhoud. Daarnaast brengen we de technische mogelijkheden en bijbehorende kosten van livestreaming in kaart en kijken we in hoeverre dat al lukt binnen de huidige (technische) infrastructuur van de publieke omroepen.

Onze ervaringen en experimenten zijn realtime te volgen via onze Twitch-kanaal: https://www.twitch.tv/watjenietleert

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)