LogoInnovatie

Whatsapp Channels

Onderzoek Experiment Team naar Whatsapp Channels ism NPO Start / NPO 3.

Tijdens het laatste experiment van het Experiment team van NPO dit jaar, is er in 8 weken tijd gevalideerd of Whatsapp Channels een interessant medium is voor publieke omroepen om hun bereik te vergroten en betrokkenheid onder kijkers te verhogen.

Wat zijn Whatsapp Channels in het kort:
WhatsApp Channels is een nieuwe feature waarmee je als bedrijf volgers updates kan sturen via een WhatsApp kanaal. Een eenrichtings kanaal, waar volgers alleen kunnen reageren met emojis. Zo blijf je als volger op de hoogte van de laatste updates van bedrijven / personen binnen jouw interesse gebied.

Tijdens de challenge zijn er eerst interviews gedaan om de exacte waarde van Whatsapp Channels voor de jongere doelgroep (18-35 jaar) ten opzichte van andere social media kanalen te verkennen.

Vervolgens is er door te experimenten met diverse berichten in de gestarte kanalen van NPO Start en NPO 3, gekeken naar het gedrag van de volgers om te leren welke berichten goed werken en welke minder, om conversie en interactie te verhogen. Inmiddels zit NPO Start op 8.700 volgers en NPO 3 op bijna 6.500 volgers.

Daarnaast heeft een survey ons beter inzicht gegeven in de doelgroep die we daadwerkelijk bereiken en wat hun drijfveren en wensen zijn voor de kanalen.

Voor alle inzichten en learnings uit het experiment zie hier het eindverslag.
Wil je zelf aan de slag met Whatsapp Channels, neem dan een kijkje naar onze starterskit.

Vragen over het Experiment Team. Contact: sarah.van.der.land@npo.nl             

Vragen over Whatsapp Channels. Contact: steven.oldengarm@npo.nl

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)