LogoInnovatie

Willem Wever Challenge

Willem Wever heeft jarenlang kennis verzameld door het vraag en antwoord principe. De vraag is nu hoe nieuwe technologieën kunnen worden ingezet om al die opgebouwde kennis te verzamelen en delen.
Met de digitalisering is het niet gek om het een device te vragen. Maar hoe ontsluit je deze content via voice? Daarom wil KRO-NCRV Google Home en de website van Willem Wever inzetten om deze vragen vanaf nu te ontsluiten in een conversational interface. Willem Wever heeft een unieke database van vragen en antwoorden met zo’n 6.000 artikelen en fragmenten. De “Willem Wever Challenge” moet dan ook een unieke vraagbaak worden, zodat kinderen op een leuke manier begrijpelijk antwoord kunnen krijgen op al hun vragen.

KRO-NCRV heeft bij tien kinderen een prototype getest. De kinderen krijgen een denkrichting mee, namelijk ‘de ruimte’. Vervolgens mogen zij alles vragen over de ruimte en testen we of de bot de juiste antwoorden op vragen van de kinderen kan geven. Hierdoor leren we hoe de kinderen navigeren en of de bot dit ook kan begrijpen. Er is gekozen voor het onderwerp ‘de ruimte’ omdat daar om en nabij de 80 vraag en antwoorden over beschikbaar zijn. Kinderen kunnen binnen dit onderwerp vragen stellen over bijvoorbeeld de zon, de maan, het heelal en de sterren.

Meer informatie over de Willem Wever Challenge vind je hier.

NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)