LogoInnovatie

Zapplive Studio Productie

Zapplive gaat groots inzetten op het live interacteren met haar kijkers. Dit gaan ze doen via een webapp waar verschillende interacties mogelijk zullen zijn. Op deze manier wil Zapplive die kijkers meer betrekken en onderdeel maken van het verloop van het programma.
Om deze manier van maken tot een succes te brengen, is het van belang dat het team achter de schermen leert werken met deze nieuwe technieken en werkprocessen. Door met Zapplive een half jaar te experimenteren met verschillende live interacties, leren we meer over de schaalbaarheid, technische haalbaarheid en werkbaarheid voor de bredere publieke omroep.
Conclusie: 
De belangrijkste conclusie van dit experiment is dat de complexe driehoek tussen techniek, visualisatie en inhoud bij een liveprogramma de productie van Zapplive verandert en nieuwe competenties vereist in het team. AR zorgt voor meer dimensies in je productie dan we van oudsher gewend zijn. Daarbij neemt de grootte van het team toe en wordt het team meer en anders belast omdat de processen complexer worden. Het is daardoor o.a. van belang om voor een vaste studio te kiezen, zodat niet wekelijks alles op- en afgebouwd hoeft te worden.
NPO Logo
Snel naar
NPO.nl
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)