
Bar Laat
Luister

Over deze podcast
Bar Laat is dé late night talkshow van BNNVARA, om en om gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw. Zij voeren het gesprek over maatschappelijke thema’s met betrokkenen en ontvangen actuele gasten uit de politiek, sport, muziek, cultuur en entertainment.
Categorie
Actualiteiten
Afleveringen
- Nieuw
gisteren
#57 - De zaak tegen Inez Weski, spanning rond komst azc’s en oud-toptrainer Leo Beenhakker is overleden
Vanavond met Sophie: terwijl de zaak tegen Inez Weski loopt, is Taghi’s huidige advocaat, Vito Shukrula, gearresteerd. De derde advocaat die verdacht wordt van betrokkenheid bij zijn criminele organisatie. De spanning rond de komst van asielzoekerscentra loopt hoog op en leidt tot demonstraties. Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, ziet een verband tussen de azc-protesten en het asielbeleid. En oud-toptrainer Leo Beenhakker is overleden. We blikken terug op zijn rijke carrière.
- Nieuw
do 10 april
#56 - De handelsoorlog escaleert verder, ouderen worden opgelicht door nepagenten en 65 jaar Nederpop
Vanavond met Jeroen: Europa en China slaan vandaag terug naar Trump met eigen handelstarieven. Wat zijn de gevolgen? Steeds meer ouderen worden opgelicht door nepagenten. De politie en Jan Slagter slaan alarm. En we blikken terug op 65 jaar Nederpop met Imca Marina, EliZe en Frédérique Spigt.
- Nieuw
wo 9 april
#55 - Gesprek VS en Iran over kernwapens, waarom vrouwelijke politici zoveel haatdragende reacties krijgen, nieuwe serie 'Ik val niet, ik dans'
Vanavond met Sophie: de Verenigde Staten en Iran gaan aanstaande zaterdag in gesprek over het omstreden nucleaire programma van Iran. Waarom krijgen vrouwelijke politici zoveel haatdragende reacties? Daan Heerma van Voss onderzocht het in zijn boek. En hoe maak je het beste van je leven als je als tiener kanker krijgt? Fleur Winters en Hanna van Vliet maakten de serie 'Ik val niet, ik dans' gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Margot van Schayk.
- Nieuw
di 8 april
#54 - Gevolgen Trumps handelsoorlog voor Nederland, verkoop legaal geteelde wiet, absurdistische avonturenfilm 'Fabula'
Maandagavond met Jeroen: paniek op de wereldbeurzen, na Trumps aangekondigde importtarieven kelderen wereldwijd de koersen. Vanaf vandaag wordt er in alle coffeeshops in tien Nederlandse gemeenten alleen nog legaal geteelde wiet verkocht. En een van de beste acteurs van Nederland kruipt in de huid van een aan lagerwal geraakte crimineel, met aan zijn zijde een van de meest spraakmakende jonge comedians van dit moment.
vr 4 april
#53 - Staatssecretaris Coenradie over femicide, de NAVO-top en de beste 'Even tot hier' optredens
Vanavond met Jeroen: de VS dringt aan op een verdubbeling van Europese defensie-uitgaven. Staatssecretaris Ingrid Coenradie voert een kruistocht tegen vrouwenmoord. Sanneke Langendoen deelt het verhaal over haar moeder, die werd vermoord door haar vader. En de 20 beste gastoptredens uit ‘Even tot hier’ zijn gerankt door een vakjury.
do 3 april
#52 - Het lintjesdebat, Trumps ‘Liberation Day’, Tommy Wieringa’s essay ‘Optimisme zonder hoop’ en Eurovision in Concert
Vanavond met Sophie: premier Schoof en minister Faber kwamen in de Tweede Kamer om uit te leggen waarom de één wél en de ander geen onderscheidingen wil geven aan vrijwilligers. Welke importtarieven worden er voor Europa aangekondigd tijdens Trumps speech op 'Liberation Day’? Tommy Wieringa schreef het essay voor de Maand van de Filosofie. En zaterdag barst het Songfestivalseizoen officieel los met Eurovision in Concert.
wo 2 april
#51 - Mogelijke motie van wantrouwen tegen Faber om lintjesrel, niet-aangeboren hersenletsel, 50-jarig jubileum Margreet Dolman
Dinsdagavond met Jeroen: Minister Faber lag zwaar onder vuur tijdens het wekelijkse vragenuur, maar weigert excuses aan te bieden in de lintjesrel. Anouk Kamp kreeg op haar 28e een zware hersenbloeding en sindsdien laat haar kortetermijngeheugen haar in de steek. En Paul Haenen viert het 50-jarig jubileum van zijn alter ego Margreet Dolman volgend jaar in het Amsterdamse Concertgebouw.
di 1 april
#50 - Uitspraak rechtszaak Marine Le Pen, Maxim Hartman start crowdfunding voor 'Mand-meneer', misstanden bij jeugdopleiding voetbalclubs
Maandagavond met Sophie: de historische Franse rechtszaak tegen politica Marine Le Pen. Grensoverschrijdend gedrag bij voetbalopleidingen: hoe hard mag je omgaan met jonge voetballers? En Maxim Hartman wil erkenning voor ‘meneer mand’.
vr 28 maart
#49 - Oekraïne-top in Parijs, Internationale Dag van Transgendervisibiliteit en Loretta Schrijver overleden
Vanavond bij Sophie: Regeringsleiders van de 'coalition of the willing' komen samen in Parijs om te praten over een einde aan de oorlog. Maandag is het Internationale Dag van Transgendervisibiliteit. Wat is de impact van het conservatieve beleid van de regering Trump op transgender personen? En Loretta Schrijver is op 68-jarige leeftijd overleden aan kanker. Jeroen Pauw is vanavond te gast en blikt terug op Loretta en hun tijd samen.
do 27 maart
#48 - JD Vance naar Groenland, documentaire seksueel geweld Sunny Bergman, massaprotesten Turkije, Xander van der Wulp neemt afscheid van Den Haag
Woensdagavond met Jeroen: vrijdag vertrekt de Amerikaanse vicepresident JD Vance naar Groenland. De hevige protesten in Turkije blijven aanhouden nadat vorige week de belangrijkste politieke tegenstander van Erdogan in de gevangenis belandde. Sunny Bergman onderzoekt in haar nieuwe documentaire waarom het zo lastig is om daders van seksueel geweld voor de rechter te krijgen. En na 17 jaar neemt Xander van der Wulp afscheid van het Binnenhof. We bespreken zijn hoogte- en dieptepunten van zijn werk in Den Haag.
wo 26 maart
#47 - App-blunder in Amerika, het gevangenisplan van Coenradie, de Week van de Lentekriebels en het succes van ‘Bed & Breakfast’
Vanavond met Sophie: verbijstering in Washington. Hoe kon het dat een journalist kon meelezen in een groepschat van Trumps veiligheidsteam? Kenniscentrum Rutgers spant een kort geding aan tegen de ultraconservatieve katholieke stichting Civitas Christiana wegens het verspreiden van "leugens en laster" over de Week van de Lentekriebels. Elodie Verweij praat ons bij over het gevangenisplan van staatssecretaris Coenradie. En het programma ‘Bed & Breakfast’ trekt na 17 seizoenen nog wekelijks miljoenen kijkers. Wat maakt dit programma zo onweerstaanbaar?
di 25 maart
#46 - Staatssecretaris wil leger verdriedubbelen, onthullende documentaire over Netanyahu, nieuw seizoen 'Wortelboer en Van Rossem' - Bar Laat Podcast
Maandagavond met Jeroen: Staatssecretaris Gijs Tuinman wil het leger bijna verdriedubbelen. Hoe denkt hij dat voor elkaar te krijgen? Correspondent Sander van Hoorn keek ‘The Bibi Files', een documentaire met gelekte politieverhoren die een onthutsend beeld schetst van Bibi Netanyahu. En ondanks een leeftijdsverschil van een halve eeuw hebben Emma Wortelboer en Maarten van Rossem een hele bijzondere band.