Over 3LAB

3LAB is de plek voor nieuwe verfrissende programma’s. Dat klinkt erg breed. Maar ja, dat is het ook. Bij ons vind je van alles. Als het maar vernieuwend en experimenteel is. Het is een platform in ontwikkeling, en jij kunt de vernieuwing hier op de voet volgen. Het begint online, maar veelbelovende experimenten zenden we ook uit op NPO3.

Kijken

Op 3LAB kun je online het hele jaar door verfrissende, verse, en experimentele video’s bekijken die gemaakt zijn door talentvolle jongeren. Het perspectief van 3LAB is breed. We vernieuwen zowel qua inhoud als vorm: webseries, (interactieve) films, videoclips, journalistieke programma’s, documentaires, quizzen, talkshows… Alles is mogelijk. Bij elk programma kun je een kijkje achter de schermen nemen.

3LAB is ook een plek van uitproberen. Sommige producties zullen verrassen, andere zijn een variatie op wat bekend is, en er zit vast ook iets bij wat je niet direct begrijpt. Experimenteren is groeien door aan de slag te gaan.

Delen

Volg 3LAB op YouTube, Facebook of Instagram en laat je verrassen. Zie je iets voorbij komen dat je echt goed vindt? Hou het dan niet voor jezelf en deel het met vrienden.

Maken

We zijn volop in ontwikkeling en zullen regelmatig nieuwe video’s plaatsen. Wil jij als jonge maker in onze lege ruimte springen? Stuur ons dan jouw programma-idee! Of je nou journalist, regisseur, acteur, presentator, scenarioschrijver of documentairemaker bent, zolang je met goeie, vernieuwende ideeën op de proppen komt is 3LAB in potentie jouw podium. We horen graag van je als je plan aansluit bij de doelgroep van 13 – 19 jaar.