Best Bites Artikelen

  • Artikel

Wordt kaas ongezonder als je het smelt?

Ben jij een echte kaasliefhebber? Kaas op je tosti of een berg kaas op je pasta. Lekker, maar die gesmolten kaas is minder goed voor de gezondheid dan een oer-Hollandse boterham met kaas. Of toch niet?

Lees meer
  • Artikel

Zijn zoete aardappelfrietjes echt gezonder?

Zin in friet maar dan wel een gezondere variant? Friet van de zoete aardappel lijkt dan vaak een goed alternatief. Maar is dat ook wel zo?

Lees meer
  • Artikel

Koffie afgekoeld? Maak er ijskoffie van!

Er is bijna niks beters dan een heerlijke ijskoffie halen bij je favoriete koffietent. Met keuze uit verschillende smaakjes en allerlei soorten melk. Ze zijn vaak wel aan de prijzige kant en dat valt op. Want wist je dat je vrij goedkoop je eigen...

Lees meer
  • Artikel

Wat is nu het verschil tussen al die kleuren paprika’s?

Paprika’s zijn er in vele soorten, kleuren, maten en smaken. De groene, gele, oranje en rode paprika kennen we allemaal uit de supermarkt, maar wat is het verschil – behalve de kleur – eigenlijk? We leggen het uit.

Lees meer
  • Artikel

Zonnebloemolie bijna overal op: consument gaat het merken in portemonnee

Begin 2020 hamsterde Nederland massaal wc-papier. Nu is zonnebloemolie als gevolg van de oorlog in Oekraïne nog nauwelijks verkrijgbaar. Supermarkten waar de schappen nog niet helemaal leeg gehamsterd zijn, stellen een quotum in.

Lees meer
  • Artikel

Kweekvlees: écht vlees zonder het slachten van een dier

Een sappige hamburger, niet van de koe, maar uit het laboratorium. Het klinkt als iets uit de verre toekomst, maar het is misschien dichterbij dan je denkt.

Lees meer
  • Artikel

Is de airfryer echt gezonder dan de frituur?

Pastachips uit de airfryer; de trend die raasde over het internet. De airfryer is inmiddels uit sommige huishoudens niet weg te denken. Maar hoe zit het met de claim dat het ‘gezonder’ zou zijn dan de frituur? De Keuringsdienst zoekt het uit.

Lees meer
  • Artikel

Waarom lijkt de Nederlandse inktvisring zo weinig op de Spaanse?

Geen tapasavond is compleet zonder de gefrituurde calamares met een knoflooksausje. Maar hoe komt het dat deze krokante snack in de Nederlandse supermarkt amper op het Spaanse origineel lijkt?

Lees meer
  • Artikel

Supermarktprijzen door het dak: voor deze producten betaal je fors meer

Een kortere kassabon tegen een hogere prijs: de dagelijkse boodschappen zijn de afgelopen maanden flink duurder geworden. Hoe is deze stijging ontstaan en welke producten zullen de komende tijd alleen nog maar duurder worden? We zetten het voor je...

Lees meer
  • Artikel

Waarom knakt mijn knakworst niet?

De knakworst. Je hebt er waarschijnlijk nooit echt over nagedacht, maar het heeft die naam niet zomaar gekregen. Het worstje, dat in de keukenkast van menig student te vinden is, hoort een knak-geluid te maken als je een hap neemt.

Lees meer