Best Bites Artikelen

  • Artikel

Ontvoering, afpersing en moord. Mexicaanse drugskartels strijden om de avocado.

De avocado is een miljardenindustrie voor Mexico. Het land is goed voor meer dan de helft van de wereldwijde export. En de vraag stijgt. Daarom storten Mexicaanse drugsbaronnen zich op de handel in het ‘groene goud.’

Lees meer
  • Artikel

Wat is een dier- en milieuvriendelijk alternatief voor wasverzachter?

Of je nou kleine of grote wasjes draait, met wasverzachters zorg je altijd voor zijdezachte kleding met een heerlijk geurtje. Maar wasverzachters zijn niet altijd even dier- en milieuvriendelijk gebleken. Wij vroegen ons daarom af: ‘Wat is het...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen erwtensoep en snert?

Het is weer snertweer! Bij de winter hoort natuurlijk een lekkere kom oer-Hollandse snert. Heerlijke, stevige erwtensoep met rookworst. Maar is er eigenlijk een verschil tussen erwtensoep en snert?

Lees meer
  • Artikel

Recept: Mosselen klassiek stomen

In de aflevering is te zien hoe sterrenchef Syrco Bakker mosselen op een heerlijke klassieke manier bereidt. Ook zo'n zin gekregen? Hieronder vind je het recept. De eenheden ontbreken omdat Syrco vooral op gevoel de ingrediënten heeft toegevoegd.

Lees meer
  • Artikel

Hoe de mossel op een natuurlijke wijze ter wereld komt en overleeft in de zee

De gewone mossel (Mytilus Edulis) is de mossel die we aan de keukentafel, op het terras of in het restaurant eten. Deze mossel wordt namelijk ook wel de eetbare mossel genoemd. Maar hoe plant dit bijzondere weekdiertje zich eigenlijk voort? En hoe...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Waarom is rundvlees rood en kip wit?

Een kersenrode biefstuk, een steenrode lamsbout, een rozerode varkenshaas en een lichtroze kipfilet. Bij de slagerij zie je een breed scala aan vleestinten, maar hoe komt vlees eigenlijk aan zijn kleur?

Lees meer
  • Artikel

Ook voor vitaminen geldt: overdaad schaadt

Soms lijkt het erop dat wanneer je vitaminepillen slikt het voor de wind gaat met je gezondheid. Vooral door de beloftes die gedaan worden op de etiketten. En omdat het supergezond lijkt nemen we er ook weleens eentje of zelfs een handjevol extra....

Lees meer
  • Artikel

Gerookte zalm met gebakken lucht

Dat je niet alles moet geloven wat op de verpakking staat weet je inmiddels wel. Zelfs het aangegeven gewicht kun je niet vertrouwen. Vooral bij voorverpakte, gerookte vis zouden we flink misleid worden. In het Vlaamse programma Factcheckers namen...

Lees meer
  • Artikel

De geit in religieuze sferen

De geit is naast het schaap en het paard het meest genoemde dier in de bijbel. Maar liefst 156 keer komt de geit voor en niet altijd even rooskleurig. Wat voor rol speelt de geit precies in de bijbel en in welke verhalen komt het terug?

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: De geschiedenis van gourmetten

De feestdagen zitten erop en heel Nederland heeft weer massaal hun gourmetstel opgeborgen. Het is een traditie in Nederland, maar waardoor zijn we eigenlijk zo massaal aan het gourmetten geslagen en waar komt het vandaan? Wij gingen op onderzoek...

Lees meer