Best Bites Artikelen

  • Artikel

Een heerlijk recept van Nadia Zerouali om zelf hummus te maken

In de supermarkt vind je talloze soorten hummus, maar eigenlijk is er maar één soort hummus: hummus. Nadia Zerouali, schrijfster van boeken over Arabisch eten, deelt haar recept voor de traditionele hummus met ons.

Lees meer
  • Artikel

Waar komt hummus vandaan?

Israël verwijst naar de bijbel, Egypte naar oude kookboeken. Veel landen in het Midden-Oosten claimen de geboortegrond te zijn van hummus. Maar waar komt het kikkererwtengerecht nou echt vandaan en waarom zijn er zoveel kandidaten?

Lees meer
  • Artikel

Hoe eet je stokbrood als een Fransman?

Jaarlijks eten de Fransen samen 10 miljard baguettes. Ze gaan er dus als warme broodjes over de toonbank. Maar hoe eten de Fransen het en hoe voorkom je dat je zelf met de Franse slag een stokbrood eet? De Keuringsdienst sprak Sébastien Roturier,...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Twee derde van de wereldbevolking drinkt geen verse melk. Waarom doen wij dat wel?

‘Melk is goed voor elk’ zeiden wij in Nederland. Maar dat is lang niet overal zo. In de meeste landen is de bevolking lactose intolerant, terwijl Nederland een land van melk en honing is. Hoe komt dat?

Lees meer
  • Artikel

Zeldzame koeien en hun zuivelproducten

In weinig landen zijn koetjes en kalfjes zo iconisch als in Nederland. Wit met zwarte vlekken. Deze Holstein-Friesian koe is het meest dominante koeienras en daarom worden bijna alle zuivelproducten tegenwoordig gemaakt van Holstein melk. Maar ons...

Lees meer
  • Artikel

De duurste wijnen ter wereld

Een goede fles wijn mag wat kosten. Maar sommige mensen tasten wel heel diep in de buidel om diep in het glaasje te kunnen kijken. De Keuringsdienst heeft de zes duurste flessen wijn aller tijden op een rij gezet.

Lees meer
  • Artikel

Tournedos, entrecote, rib-eye… Hoe (en waar) zat het ook alweer?

Wie een goed stuk rundvlees wil heeft de keuze uit verschillende delen van het dier. Op het luxe menu staan onder andere de tournedos, de entrecote en de rib-eye… Je wil natuurlijk graag weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Dus wat is wat ook...

Lees meer
  • Artikel

Welke paddenstoelen kan je eten en hoe herken je ze?

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond in de herfst: paddenstoelen. In Nederland alleen zijn er al meer dan 4000 soorten. Sommige zijn giftig, andere bijzonder lekker. De laatste groep is leuk om zelf te plukken, maar hoe herken je ze? De...

Lees meer
  • Artikel

In deze sojasauzen werd 3-MCPD aangetroffen

In de uitzending van gisteravond hebben we verschillende sojasauzen getest op de aanwezigheid van 3-MCPD. Deze stof is in een aantal sauzen aangetroffen. Omdat er veel vragen waren over de uitslag van de test hebben we besloten om de resultaten...

Lees meer
  • Artikel

De bijzondere koeien achter jouw favoriete stukje vlees

Ze luisteren klassieke muziek, drinken bier en worden gemasseerd. Boeren hebben er een flinke kluif aan om een goed stukje vlees te produceren. Maar dan heb je ook wat. De Keuringsdienst zet een aantal van de lekkerste koeienrassen op een rij en...

Lees meer