• Sites

Best Bites Artikelen

  • Artikel

Van deze bizarre boom wordt jouw dagcrème én brood gemaakt

Wat is gigantisch, kan goed tegen droogte en wordt gebruikt voor 300 verschillende producten? Dit wondermiddel uit Senegal klinkt als toekomstmuziek voor op ons bord én gezicht.

Lees meer
  • Artikel

Waarom je blijft stinken van knoflook (en hoe je de geur voorkomt)

Ben jij ook iemand die 6 teentjes knoflook toevoegt als er maar 2 in een recept staan? Je bent niet de enige. Veel mensen zijn fan van knoflook. Maar van de geur van knoflookadem is eigenlijk bijna niemand een liefhebber.

Lees meer
  • Artikel

Staat je mond in brand door een peper? Hierdoor komt het

Sommige mensen houden ervan en sommige mensen moeten heel veel drinken na het eten van pepers. Pittig eten is niet voor iedereen weggelegd. Maar waarom maken die pepers het eten zo heet?

Lees meer
  • Artikel

Van alcohol ga je snurken, maar van dít eten ook

We kennen allemaal het typische beeld van die snurkende vader op de bank. Of misschien kom jij niet in slaap zonder kussen op je hoofd, door een ronkende bedpartner. Vervelend! Alcohol is een bekende boosdoener van snurken. Maar: kan je ook gaan...

Lees meer
  • Artikel

Lasagne van gebakken lucht? In de toekomst kan het echt

Hoe toekomstbestendig is je spag bolo en esma? Check hoe ze in Restaurant van de toekomst letterlijk pasta van lucht maken en leer hoe je Sosha Duyskers lasagne van de toekomst serveert.

Lees meer
  • Artikel

Smaakt koriander voor jou naar zeep? Dit is waarom

Koriander: je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Als dat laatste voor jou geldt, vind je het misschien zelfs smaken naar zeep. Smaken verschillen, maar hoe komt het eigenlijk dat koriander voor veel mensen naar afwasmiddel smaakt? Stellen...

Lees meer
  • Artikel

Koffie zonder bonen en chocola zonder cacao? Zó wordt ‘t gemaakt

Hoe serveren we in de toekomst ons bakkie pleur met chocokoekje? Nick Toet vraagt het zich af in Restaurant van de toekomst en ontdekt dat we in de future boonloos gaan.

Lees meer
  • Artikel

Dít is het anusgoedje (van de bever) in jouw vanille ijs

Geniet jij ook zo van lekkere zoete snacks zoals cake, roomijs en koekjes? Nou, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je óók ‘bevergeil’ eet. Een stofje dat naar vanille smaakt en afkomstig is van de anus van bevers. Jep, dat lees je goed.

Lees meer
  • Artikel

Gaan we in de toekomst vegan spiegelei en kweekvlees eten?

Nederlanders zijn gék op hun stukje kip en gebakken eitje. Maar kan dat nog wel in de toekomst? Dat vraagt Nick Toet zich in Restaurant van de toekomst af.

Lees meer
  • Artikel

Zo slecht is het om energiedrankjes en alcohol te mixen

Energy drink met wodka is een geliefd drankje voor een avond uit. Je merkt snel de alcohol, maar je proeft het bijna niet. En door de energy drink krijg je een energiekick. Dansen maar! Klinkt geweldig, toch? Helaas. Het mixen van een...

Lees meer