• Sites

Best Bites Artikelen

  • Artikel

Waarom een ui je aan het huilen maakt (en wat je ertegen kunt doen)

Het snijden van een ui laat je meer huilen dan een break-up. De tranen springen direct in je ogen zodra je een mes in een ui zet. Hoe komt dat? En zou het niet geweldig zijn als je daar iets tegen kan doen?

Lees meer
  • Artikel

Van dit eten krijg je een onzuivere huid

Chocolade, een patatje met mayo, dat stuk taart op een verjaardag: er lijkt een hele lijst te zijn van dingen die je niet moet eten om een zuivere huid te houden. Maar wat is er van waar? Waar krijg je pukkels van?

Lees meer
  • Artikel

Kan jij niet zonder je telefoon? Dan ben je nomofoob

Je wil je telefoon pakken, maar je schrikt: je telefoon zit niet in je broekzak. Je hebt je telefoon niet bij je. En nu? Als je van deze situatie enorm veel stress of angst krijgt, dan kan het zijn dat je nomofobie hebt.

Lees meer
  • Artikel

Dit is waarom grapefruit soms gevaarlijk is met medicatie

Slik jij medicijnen? Dan heb je vast weleens een bijsluiter bekeken. Op de bijsluiter van sommige medicijnen staat dat je moet oppassen met grapefruit. Waarom is dat? En waarom specifiek alleen grapefruit?

Lees meer
  • Artikel

Dit is hoe je een alcoholallergie herkent

Een flinke kater kennen de meeste mensen wel. Maar er zijn ook mensen die na één slokje alcohol al last krijgen van hun lichaam. Dat heet een alcoholallergie of alcoholintolerantie. De hel voor elke typische student.

Lees meer
  • Artikel

Het verhaal achter de beruchte smaakversterker MSG

Stel, je wordt ziek van een portie bami met babi pangang uit een Chinees afhaalrestaurant. Komt dat door smaakversterker MSG (Mono Sodium Glutamat)? Dit beruchte E-nummer zou voor hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid zorgen. Is dat een feit of...

Lees meer
  • Artikel

Waarom gooien we rijst naar het bruidspaar?

Je hebt het misschien weleens meegemaakt of gezien op tv: een pasgetrouwd stel loopt uit het gemeentehuis of de kerk en de gasten gooien rijst naar het bruidspaar. Het is een eeuwenoude traditie, maar waarom doen we dit? En ontploffen vogels van...

Lees meer
  • Artikel

Monsters en auto-ongelukken: in deze slaappositie heb je meer nachtmerries

Om half 4 ‘s nachts ineens rechtop in bed. Je schrok je rot. Gelukkig was het maar een droom. Heb jij dit vaak? Dan kan het zijn dat je in een verkeerde positie slaapt. Bijna 70 procent van de mensen heeft weleens nachtmerries. 30% van de mensen...

Lees meer
  • Artikel

Een piercing tegen migraine: hoe werkt dat?

Een daith piercing in je oor laten zetten tegen heftige migraine-aanvallen. Volgens de principes van de acupunctuur zitten er op de plek van de daith piercing drukpunten die hoofdpijn en migraine zouden kunnen verlichten. Werkt dat echt? Of is het...

Lees meer
  • Artikel

Hiervan stinken jouw scheten extra hard

Je staat in de lift en ineens komt er een enorm sterke geur van eieren je neus binnen. Je houdt je mouw voor je neus. Gadverdamme. Wat heeft deze persoon gegeten dat het zo stinkt?

Lees meer