• Sites

Adriana Ivanova

Over deze maker

Adriana Ivanova (1986) behaalde haar onderzoeksmaster Media Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Als freelance journalist werkt ze onder meer voor VICE. Daarnaast schrijft ze poëzie. In het najaar van 2020 verschijnt haar debuutbundel Zuurstof bij Uitgeverij Vrijdag.

Van deze maker

Wat te doen wanneer je worstelt met zingeving

Dat ongrijpbare gevoel van leegte, onrust en nutteloosheid heeft een naam: existentiële eenzaamheid. Een quick fix is er niet – maar lichtpuntjes zijn er wel.

Hoe overleef je de dood van je ouder(s)?

Ginny Ramkisoen (35) verloor beide ouders in haar twintiger jaren, Adriana Ivanova (34) verloor haar vader twee jaar terug. Ginny schrijft er een boek over, Adriana een dichtbundel. Een dialoog over dealen met doodsontkenning, de vele vormen van verlies, en andere rouwkost.

Autistische vrouwen van kleur worden niet gezien – en dat is gevaarlijk

We zien nog te weinig autistische vrouwen van kleur in de media: films en series schetsen de mythe dat een autismespectrumstoornis een wittemensenkwaal is – maar recente getallen laten iets anders zien.

Dierenrechtenactivisten lijden in stilte en daar moeten we het over hebben

Een dierenrechtenactivist loopt meer risico op het ontwikkelen van compassiemoeheid dan een klimaatactivist. "In het begin denk je misschien nog: wacht maar, ik zal je laten zien dat ik voor iets goeds strijd. Maar na een tijdje kun je het niet meer opbrengen."