Anoek Hofkens

Over deze maker

Anoek Hofkens (1989) studeerde journalistiek en culturele antropologie. Ze begon haar journalistieke carrière in het buitenland. Zo maakte ze zelfstandig producties vanuit Brazilië , Suriname, Oeganda en Maleisië. Later reisde ze als online redacteur met Eva Jinek naar de VS en werkte ze als researcher aan een journalistiek onderzoek in Bulgarije. Haar werk verscheen onder meer bij De Groene Amsterdammer, nrc.next, Opzij, OneWorld en LINDA. Het liefst schrijft Anoek over persoonlijke verhalen die een groter probleem of ontwikkeling laten zien.

Van deze maker

Waarom Trump zo populair is bij jonge Amerikanen in de zuidelijke staten

Eva Jinek is op dit moment in Amerika om het tweede deel van haar serie De Verenigde Staten van Eva te maken. Redacteur Anoek Hofkens is mee. Voor Brandpunt+ bezoekt ze tijdens hun reis jonge Amerikanen om te vragen wat zij vinden van hun nieuwe president. Vierde en laatste stop: de Appalachian regio, waar de meerderheid van de bevolking in Trump gelooft.

Zo denken de Amerikaanse politici van morgen over Trump

Eva Jinek is op dit moment in Amerika om het tweede deel van haar serie De Verenigde Staten van Eva te maken. Redacteur Anoek Hofkens is mee. Voor Brandpunt+ bezoekt ze tijdens hun reis jonge Amerikanen om te vragen wat zij vinden van hun nieuwe president. Derde stop: Washington DC, het centrum van de macht.

Dit vinden jongeren uit de achterbuurten van Chicago van Trump

Eva Jinek is op dit moment in Amerika om het tweede deel van haar serie De Verenigde Staten van Eva te maken. Redacteur Anoek Hofkens is mee. Voor Brandpunt+ bezoekt ze tijdens hun reis jonge Amerikanen om te vragen wat zij vinden van hun nieuwe president. Tweede stop: Chicago, Illinois, de stad die berucht is vanwege het hoge aantal moorden per jaar.

Drie jonge Amerikanen over Trump: 'We praten nu veel meer over politiek'

Eva Jinek is op dit moment in Amerika om het tweede deel van haar serie De Verenigde Staten van Eva te maken. Anoek Hofkens is online editor bij evajinek.nl en gaat mee. Voor Brandpunt+ bezoekt ze tijdens hun reis jonge Amerikanen om te vragen wat zij vinden van hun nieuwe president. Eerste stop: Alma, Wisconsin.