• Sites

Ariela Slakhorst

Over deze maker

Ariela Slakhorst (1987) is freelance journalist. Ze studeerde af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en schrijft, filmt en fotografeert. Ariela behandelt het liefst sociale en maatschappelijk kwesties, maar deelt ook graag feelgood verhalen. Verder is ze dol op hiphop, yoga en dansen.

Van deze maker

‘Het leven van Sanda Dia is meer waard dan 400 euro’

Ook in Rotterdam kwamen mensen bijeen uit solidariteit met de gedode Belgische student. “Dat mensen hier niet spreken over institutioneel racisme, is heel gevaarlijk.”

Alexie en Ronald hebben deze onzichtbare ziekte: “Ik moet vaak boos worden voordat artsen naar me luisteren"

Weinig energie, continu moe zijn, ontelbare ziekenhuisbezoeken, veel onbegrip van de buitenwereld en een leven vol onzekerheid: Ronald en Alexia hebben hier als sikkelcelziektepatiënten constant mee te maken. Tijd voor verandering.

De bi+ gemeenschap staat op: “Ik wil niet dat mensen mij als hetero zien, want dat ben ik niet”

Ongeveer één miljoen Nederlanders heeft biseksuele gevoelens en/of ervaringen. Uit recent onderzoek van Bi+ Nederland blijkt dat deze mensen vaak tegen de ‘monoseksuele’ norm aanlopen. Ariela is zelf ook queer en ging in gesprek met lotgenoten die dit probleem herkennen.

Politiek kan vriendschappen kapotmaken (maar ook doen ontstaan)

Nieuw Amerikaans onderzoek bevestigt wat we eigenlijk al wisten: dat politieke standpunten een bepalende factor kunnen zijn voor je vriendschap. Niet gek, want 'the personal is political'. We spraken een paar mensen over de vrienden die ze hebben verloren.

Weg met het taboe: cannabis en het moederschap gaan goed samen

Als je online zoekt naar ‘moeders en wijn’ vliegen de memes je om de oren. Niemand kijkt op van moeders die na een lange dag werken een glaasje wijn inschenken. Maar ouders die na zo’n dag liever een paar hijsjes van een joint nemen, doen dat vaak ‘stiekem’.