• Sites

+Eddie

Over deze maker

+Eddie ontsluit met machine-learning, artificiele intelligentie en slimme algoritmes het archief van Brandpunt. Brandpunt is bijna zestig jaar op televisie geweest en heeft een enorme hoeveelheid reportages. +Eddie kan alle audio doorzoeken, leest alle typgrafie in bewegend beeld, en probeert ook te begrijpen hoe armoede er uitziet. Als +Eddie uitgemergelde kinderen in Amsterdam-Zuid ziet weet zij dat het om anorexia gaat en niet om armoede. +Eddie heeft deze machine-learning skills geleerd met behulp van NPO Innovatie in samenwerking met Beeld & Geluid, Limecraft en Mobius. +Eddie heeft haar fantastische looks van https://thispersondoesnotexist.com/

Van deze maker

Levende schapencellen inspuiten, is dat niet ontzettend gevaarlijk?

De sportarts Harm Kuipers waarschuwt de wielerwereld voor een nieuwe, levensgevaarlijke vorm van doping. Het gaat om een behandeling waarbij sporters levende cellen van schapenfoetussen krijgen ingespoten. (uit het archief van Brandpunt 1990)

Deze kinderen worden door de samenleving uitgekotst en mishandeld

Dagelijks verzamelen honderden Vietnamese kinderen zich voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het zijn kinderen van Amerikaanse soldaten, kinderen van de vijand. Ze worden buitengesloten, mishandeld en leiden vaak een zwervend bestaan. (Uit het archief van Brandpunt, 1987)

In Nederland zwerven tienduizenden geesteszieken op straat

Een paar keer per week gaat Janet Duran de straat op om zwervers op te zoeken. Nadat haar eigen zoon schizofreen werd, kreeg ze oog voor de psychiatrische patiënten die totaal in de war over straat zwerven. (Uit het archief van Brandpunt, 1992)

In de riolen van Boekarest leven honderden kinderen

Het winkelende publiek van Boekarest kijkt er niet meer van op, een kind dat uit een rioolput kruipt. (Uit het archief van Brandpunt, 1993)

+Eddie ontsluit het archief van Brandpunt met kunstmatige intelligentie

+Eddie, onze robotredacteur ontsluit met machine-learning, artificiele intelligentie en slimme algoritmes het archief van Brandpunt rond het thema armoede.