Florian Braakman

Over deze maker

Florian Braakman (1988) studeerde in 2013 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in de richting fotografie. Sindsdien woont hij in Rotterdam-West waarin hij door middel van zijn fotografische projecten zijn relatie met zijn wijk onderzoekt. Dit resulteerde bijvoorbeeld in het werk 'Broer' (2017 - heden), waarin hij alle jongens en mannen op straat fotografeert die hem vriendschappelijk ‘broer’ noemen. Een werk over taal, straatcultuur, migratie en familie. We kunnen allemaal elkaars broers zijn. Daarnaast werkt hij in opdracht voor verschillende klanten waar hij beeldverhalen voor maakt / Fotocredits: Sarah Rose Guitian Nederlof

Van deze maker

“Code zwart houdt me niet tegen.” Deze studenten verpleegkunde gaan ondanks alles door

Seksuele intimidatie, afgunst in de zorg, slechte stagebegeleiders, en dan die enorme druk… toch zijn deze drie laatstejaarsstudenten verpleegkunde van plan om na hun studie in het ziekenhuis te werken.

Deze drie ontwerpers gaan de wereld redden (of in ieder geval een beetje leuker maken)

Op Dutch Design Week liepen ook in 2021 weer eens strijders voor een betere wereld rond: Vincent repareert je gitaar of lamp met karton en rijstmeel, Angel-Rose wil dat je marginalisatie serieus neemt en Elena zoekt een oplossing voor al die meters ongebruikte kledingstoffen.