• Sites

Hannah Vischer

Over deze maker

Hannah (1987) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven af met als specialisme visuele communicatie. Ze ging in de zomer van 2016 aan de slag bij Brandpunt+, waar ze zich een slag in de rondte illustreert, animeert en vormgeeft, en tussendoor zorgt dat online alles tot in de puntjes overeenkomt met de huisstijl. Op de redactie noemt iedereen Hannah om voor de hand liggende redenen een kunstenares, al verzet ze zich tot de dag van vandaag tegen deze titel. 

Van deze maker

Facebook negeert deadline Tweede Kamer, verkiezingssabotage blijft mogelijk

Weet je nog, dat we afgelopen herfst schreven hoe Facebookadvertenties misbruikt konden worden om de verkiezingen te saboteren? Gevolg: de Tweede Kamer eiste dat Facebook openheid van zaken zou geven over wie politieke advertenties online zet. De deadline was deze week. Wij checkten of Facebook die heeft gehaald. Spoiler alert: nee.

Zou jij je hersens laten invriezen in de hoop ooit weer tot leven te komen?

Transhumanisten willen de dood omzeilen door hun geest te uploaden. Journalist Mark O’Connell bezocht de kliniek waar tientallen afgehakte hoofden wachten tot de technologie hen weer tot leven roept.

Hierom zijn vrouwenvriendschappen zo ingewikkeld – én waardevol

Wat leer je als je tot in den treure gesprekken tussen vriendinnen analyseert? Nou, best veel, ontdekte hoogleraar linguïstiek Deborah Tannen. Haar eerste les: ze zijn vaak niet kort van stof.

Dit is waarom je popcorn lekkerder vindt wanneer je eetstokjes gebruikt

Ook naakt popcorn eten werkt volgens psychologen.

Met deze superkracht presteren topvoetballers extra goed

Kan het Belgische elftal hierdoor het WK 2018 winnen?

We moeten overbevolking nú bespreekbaar maken, zegt deze filosoof

"Dit taboe bestaat al dertig jaar. Het wordt tijd dat we het doorbreken."

Vijf hardnekkige misvattingen over tijd rechtgezet

Nee, de tijd gaat in Almelo niet even snel als in de Alpen. Ja, we kunnen mogelijk binnenkort tijdreizen naar de toekomst. Nee, het universum kent geen overkoepelend 'nu'.

Hoe het humeur van één man een kernoorlog had kunnen veroorzaken, en andere gedachte-experimenten

Aan jouw geboorte ging al een opvallende reeks toevalligheden vooraf. Wat als het leven nét even anders was gelopen? Een uitstapje naar een alternatieve geschiedenis onder leiding van filosoof Jeroen Hopster.

Dit kunnen we van het gelukkigste land ter wereld leren over levensvreugde

Wat laat mensen elders op planeet aarde eigenlijk spinnen van tevredenheid? De komende tijd zoeken we 't uit. Ditmaal: wat kunnen we van Finnen, onlangs benoemd tot het gelukkigste volk ter wereld, leren over levensvreugde?

De springplank van onze Nadia Moussaid

In de rubriek Springplank vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wie de bepalende persoon in hun carrière of leven is geweest. Wie ze tot grote hoogte stuwde, of uit een dal lanceerde. Ditmaal: Nadia Moussaid (1984), die tot onze vreugde met ingang van 1 april een van onze presentatoren wordt, na eerder bij onder andere AT5 en De Nieuwe Maan te hebben gewerkt.

Onze obsessie met risicobeperking slaat écht door, waarschuwt deze hoogleraar

De sleepwet? Volgens Jan Smits (64) moet het debat vooral gaan over de invloed van technologie op mensenrechten. "We hebben er tweeduizend jaar over gedaan om die te veroveren. Hoe kan het zijn dat we ze in twintig jaar in de prullenbak hebben gegooid?”

De springplank van Zihni Özdil

In de rubriek Springplank vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wie de bepalende personen in hun carrière of leven zijn geweest. Ditmaal: Zihni Özdil (1981), historicus, nerd, en Tweede Kamerlid voor GroenLinks.

Dit kunnen we van Japanners leren over geluk

Wat laat mensen elders op planeet aarde eigenlijk spinnen van tevredenheid? De komende tijd zoeken we 't uit. Ditmaal: wat kunnen we van Japanners leren over levensvreugde?

De springplank van Youp van 't Hek

In de rubriek Springplank vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wie de bepalende persoon in hun carrière of leven is geweest. Wie ze tot grote hoogte stuwde, of uit een dal lanceerde. Ditmaal: Youp van ’t Hek (1954), cabaretier, columnist en - zo concludeerde onze interviewer gaanderweg - leuke man.

Je wordt de hele dag gefilmd. Zo vraag je die camerabeelden op

Dagelijks word je door talloze camera’s op straat gefilmd. Maar hoe sta je er eigenlijk op? Emma Boelhouwer laat zich door 19 beveiligingscamera’s filmen en besluit haar beelden op te vragen. En: hoe jij dat ook kan doen.

De springplank van Elfie Tromp

In de rubriek Springplank vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wie de bepalende persoon in hun carrière of leven is geweest. Wie ze tot grote hoogte stuwde, of uit een dal lanceerde. Ditmaal: romancier, columnist en podcast-maker Elfie Tromp (32).

Dit waren onze vier hoogtepunten op de Dutch Design Week

We waren op de Dutch Design Week en keken onze ogen uit. Gelukkig hebben we gefilmd, zodat jullie dat nu ook kunnen doen.

Tenminste Houdbaar Tot... dansers

Twee dansers van Het Nationale Ballet vertellen waarom zij hebben gekozen voor een beperkt houdbare carrière als danser en hoe zij hun toekomst voor zich zien. In de serie Tenminste Houdbaar Tot portretteren we jongeren die een beperkt houdbare carrière hebben gekozen.

De springplank van Winne

In de serie Springplank vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wie de bepalende persoon in hun carrière of leven is geweest. Wie ze tot grote hoogte stuwde, of uit een dal lanceerde. Ditmaal: rapper Winne (Paramaribo, 1978), in het dagelijks leven aanspreekbaar als Winston Bergwijn.

Hoe maak je de massa in vredesnaam warm voor duurzaamheid?

Een rondje langs de velden: zo proberen Greenpeace, Milieudefensie en de Nacht van de Nacht het klimaat onder jouw aandacht te brengen.

De robots komen eraan – dit is wat ons te wachten staat, voorspelt een socioloog

Uh-oh, daar komen ze aan marcheren: robots en de klimaatcrisis, hand in hand. Wat nu? De Amerikaanse socioloog Peter Frase schetst vier toekomstscenario's – die variëren van een toekomst waarin we met z'n allen kumbaja zingen tot miljarden doden.

Een dove homo over flirten zonder woorden

Gebruiken dove homo’s andere gebaren dan heteroseksuele lotgenoten? Bestaat er homohaat in de dovenwereld? En hoe flirt je eigenlijk zonder woorden? We vroegen het ervaringsdeskundige Rico (37).

Waar laat jij je vakantiegeld deze zomer?

Lang zullen we leven, het vakantiegeld is weer binnen. Hoog tijd om te besluiten waar je van de zomer naar toegaat, kortom. Dansen onder de volle maan in Koh Phangan, werken in een strandpaviljoen in Zeeland, varen over de Amazone, vrijwilligerswerk in Zambia of doe je aan een staycation? Zoek je vakantiebestemming op de kaart en vertel wat jij gaat doen.

We gebruiken het internet totaal verkeerd, zegt deze hoogleraar

Toen hoogleraar linguïstiek en computertechnologie Piek Vossen op grote schaal online discussies ging volgen, schrok hij van wat hij zag. “Straks denkt iedereen weer dat de aarde plat is.” Kortom: we laten ons op grote schaal de grootst mogelijke onzin vertellen, en hebben dat vaak helemaal niet door.

Dit leerde ik over mezelf door een uitvoerige analyse van mijn Facebook-profiel

Een tool van aan Cambridge en Stanford verbonden wetenschappers maakt op basis van je Facebook-likes een accurate schets van je karakter.

We spraken de 21-jarige Belg die het Twitter-account van Trump kraakte

Donald Trump laten opdraven in een Belgisch carnavalsfilmpje over Russische prostituees – dat was echt een eitje, zegt Inti de Ceukelaire, overdag creative developer bij de Belgische publieke omroep VRT, 's nachts zelfstandig ethische hacker.

We tekenden mee tijdens de verkiezingsuitslag

Onze beeldbaas Hannah Vischer tekende mee tijdens de belangrijkste verkiezingen van een generatie.

De kopstukken van de jonkies van de PvdA en de SP kruisen de degens

In aanloop naar de verkiezingen laten we steeds twee voorzitters van jongerentakken met elkaar in debat gaan. Ditmaal: Lieke Kuiper (23) van de PvdA tegenover Merel Stoop (26) van de SP.

Een terugblik op het Carré-debat in een paar krabbels

Gisteravond vlogen de lijsttrekkers elkaar in de gladgekamde haren over het eigen risico en het Wilhelmus. Geert Wilders zal wel niet gekeken hebben, want: niet leuk. Jij ook niet? Sla een krant open voor een samenvatting (spoiler: Jesse Klaver won) en bekijk vooral onze gekrabbelde terugblik.

We vroegen roze vijftigplussers om levensadvies aan jonge homo's en lesbiennes

Wie kun je als jonge homo beter advies vragen dan aan oudjes die al zeventig jaar uit de kast zijn?

Een PVV'er, een D66'er en een PvdA'er richten opnieuw de wereld in

Hoe krijg je een PVV’er, een D66’er en een PvdA’er vreedzaam rond de tafel in tijden van aanhoudend verkiezingsgeweld? Juist, je schuift ze een bordspel voor.

Na deze vijftien stemwijzers weet je precies wat je ongeveer moet stemmen

Lekker behapbaar en overzichtelijk, wel zo aangenaam voor de mensen.

Niet genocide maar ecocide is de grootste misdaad tegen de vrede

Eindhoven staat momenteel negen dagen lang in het teken van de Dutch Design Week. Wij gingen ernaartoe en spraken drie designers over hoe zij de wereld willen veranderen. Deel 3: Bernhard Lengers introductie van 'ecocide' als vijfde misdaad tegen vrede.

Dit ontwerp zou wel eens alle straten in Nederland schoon kunnen houden

Eindhoven staat momenteel negen dagen lang in het teken van de Dutch Design Week. Wij gingen ernaartoe en spraken drie designers over hoe zij de wereld willen veranderen. Deel 2: Wouter Vastenouw en zijn überhippe Afvalbank.

De 'cuddly toys of mass destruction' van Hannah

Eindhoven staat momenteel negen dagen lang in het teken van de Dutch Design Week. Wij gingen ernaartoe en spraken drie designers over hoe zij de wereld willen veranderen. Deel 1: Hannah en haar 'cuddly toys of mass destruction'.

Op International Coming-Out Day trekt Australië de kastdeuren dicht

#ComingOutDay? Niet voor Australië. Daar kunnen mensen van hetzelfde geslacht voorlopig nog niet trouwen.

In Amsterdam zitten 300 vrouwen opgesloten in hun huis. Deze vrouw bevrijdt ze

Rafia Aallouch helpt vrouwen die door hun man of familie gedwongen thuis worden gehouden. We vertellen haar verhaal als strip.

Van Windows 95 naar een nucleaire ramp in 620 woorden

Om de blits mee te maken in de kroeg, rond de 21ste verjaardag van het besturingssysteem.

"Ik ben een woman of colour, Turks, islamitisch én lesbisch. Natuurlijk ben ik activist"

Het inspirerende verhaal van een 25-jarige activiste die zich actief inzet voor de emancipatie van minderheden. Ze wenst anoniem te blijven om haar ouders te beschermen.

Juno Go!

NASA's ruimtesonde is na vijf jaar aangekomen bij Jupiter. Wetenschappers hopen dat de sonde de geheimen van deze reuzenplaneet kan gaan blootleggen. De eerste beelden zijn binnen en die ontketenen een hype.

"I said I wanted my country back. Now I want my life back”

Anderhalve maand geleden mijmerde de toenmalige UKIP-voorman nog: