• Sites

Linsey Stalman

Over deze maker

Linsey Stalman (1995) behaalde haar bachelor Communicatie aan de Hanzehogeschool en studeert momenteel Journalistiek aan de Rijksuniversiteit van Groningen. De geboren en getogen Groninger heeft een grote voorliefde voor Berlijn, katten en Nutella.

Van deze maker

‘Heroin chic’? Deze jongeren vertellen hoe het écht is om ondergewicht te hebben

Het graatmagere schoonheidsideaal uit de jaren ‘90 maakt een comeback op de catwalks en op social media. Maar het hebben van een dun lijf is lang niet altijd een pretje, weten Aldwin, Rebecca en Fleur. We vroegen de jongeren hoe het is om onbedoeld ondergewicht te hebben.

Deze drie jongeren willen de wereld verbeteren (en zijn daarom genomineerd voor een prijs)

Kadeem, Dounia en Abdulaal dromen ervan om de wereld te verbeteren. Zij zetten zich daarom in voor dakloze regenboogjongeren, jonge nieuwkomers en mensen die niet genoeg geld hebben voor hun basisbehoeften. De reden waarom ze genomineerd zijn voor de Young Impact Awards.

Prislie (19) heeft een hulphond: “Ik hoef het niet meer alleen te doen”

Wat als je het hele traject in de psychiatrie al hebt doorlopen? In zo’n geval kan een hulphond een hulpmiddel zijn. We spraken Prislie, die een psychosociale hulphond heeft voor haar psychische problemen.

Jong en mantelzorger: “Leeftijdsgenoten snappen me niet altijd”

Liefst een op de vier (!) jongeren in Nederland zorgt voor een naaste. Hoe is dat? Mark, Bertien en Natalia doen het ieder op hun eigen manier. “Het leven is totaal niet maakbaar.”

Wat de vriendschap tussen Pieter (27) en Roos (75) ons vertelt over eenzaamheid

Volgens het CBS voelt elf procent van de Nederlanders zich erg eenzaam. Zo ook Roos (75), die je kan kennen van de mini docu Buurvrouw Roos. Journalist Linsey Stalman sprak met haar en de maker van de docu, Pieter Busman.