Loeke de Waal

Over deze maker

Loeke de Waal (1989) schrijft, filmt en regisseert. Ze studeerde af in de richtingen internationale journalistiek, (documentaire)film en sociologie in Utrecht, Londen en New York. Haar hart verloor ze echter in Los Angeles, waar ze in 2018 naartoe verhuisde en verhalen maakte voor NRC, De Standaard en titels van DPG Media. Ze focust zich op cultuur, trends en film en spitst haar oren voor verhalen voorbij clichés. Het enige wat haar stemming écht kan verpesten zijn spoilers en regen.

Van deze maker

We weten straks alles over het effect van psychedelica op je depressie

Later dit jaar weten we voor het eerst in zestig jaar (!) meer over de werking van psychedelica in de behandeling van depressies. Spoiler alert: de professionele begeleiding in het grootse internationale onderzoek biedt hoop dat trippen op psilocybine inderdaad kan helpen.

Hoe we een aanval op onze democratie kunnen voorkomen (voordat het te laat is)

Hoewel de avondklokrellen in Nederland en de aanval op het Capitool in Amerika twee losstaande gebeurtenissen lijken, zijn ze fundamenteel geworteld in hetzelfde: wantrouwen in instituties. Hoe voorkomen we een gelijksoortige escalatie?

Zo komen deze werkloze strippers de coronacrisis door

Bij twijfel: dans. Dat is in ieder geval het motto dat deze stripdanseressen deze crisis naleven. Zónder grijpgrage handen van klanten, mét meer controle over het publiek en creatieve vrijheid. Want de seks(werk)industrie heeft de ‘magie van online’ ontdekt.