Lotte van Rosmalen

Over deze maker

Lotte van Rosmalen (1991) en rondde in 2016 haar master Journalistiek en Media af aan de Universiteit van Amsterdam. Haar carrière ging na vele stages, onder meer bij De Wereld Draait Door, van start bij Brandpunt+. Lotte maakt korte video's voor online publicatie. Als ze niet werkt aan video’s, speelt Lotte Rollercoaster Tycoon in de trein, reizend van en naar haar geliefde woonplaats Den Bosch.

Van deze maker

Deze vijf personen hebben een oplossing tegen voedselverspilling

Met z’n alle gooien we in Nederland per jaar 589 miljoen kilo aan voedsel weg. Dit kan beter, denken deze pioniers.

Dus Wat Gaan Wij Doen?

Wij zijn de eerste generatie die de effecten gaat voelen van de klimaatverandering, dus wat gaan we doen? Journalist Dore van Duivenbode gaat in onze vierdelige documentaireserie Dus Wat Gaan Wij Doen op zoek naar antwoorden.

Twee millennials, vier linkerhanden: de verloren generatie op kluscursus

Onze Roos en Pete kunnen beter Twitteren dan timmeren. Daar hadden de geboren klunzen schoon genoeg van. "Als het moeilijk wordt, kan onze generatie bijna alles delegeren."

Hoe een bordspel laat zien dat onze samenleving vele malen beter kan

Nee, de wereld is niet perfect, en ja, we zien uit automatisme het nodige over het hoofd. Enter Terra Nova Minimaatschappij, een door Lisa Hu ontwikkeld bordspel dat je dwingt een stapje terug te doen en te peinzen over waarom de boel is zoals-ie is.

De Snackspert keurt De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager verspreidt zijn vleesloze vlees van soja en bonen door het land. Vegetarische vleesvervangers mogen dan wel goed zijn voor het milieu, maar zijn ze ook lekker? We lieten de enige aangewezen persoon de producten testen: jawel, Neerlands zelfbenoemde Snackspert Eke.

Tenminste Houdbaar Tot... dansers

Twee dansers van Het Nationale Ballet vertellen waarom zij hebben gekozen voor een beperkt houdbare carrière als danser en hoe zij hun toekomst voor zich zien. In de serie Tenminste Houdbaar Tot portretteren we jongeren die een beperkt houdbare carrière hebben gekozen.