Luka van den Bos

Over deze maker

Luka van den Bos (1994) is geboren in Utrecht, maar inmiddels gevestigd in Amsterdam waar ze zich helemaal thuis voelt. Ze is afgestudeerd in Media en Entertainment Management en heeft de afgelopen jaren gewerkt als (freelance) redacteur bij onder andere BNNVARA, Omroep Zwart en Late Night Talks. Luka wordt dolgelukkig van de warme zon en wil het liefst dat het hele jaar bestaat uit de zomer.

Van deze maker

Daan’s voorouders vochten voor de VOC, die van Joenoes voor Molukse vrijheid: "Hun ervaringen leven voort in ons"

In de documentaire Kleinkinderen van de Oost voeren Daan en Joenoes zeer ongemakkelijke, maar belangrijke gesprekken over de rol van hun voorouders in het koloniale verleden van Nederland in Indonesië.

Younes (29) wil jongeren naar de stembus krijgen: ‘Politiek is nu nog een feestje voor theoretisch opgeleide, vaak witte mensen’

“Waarom zou je meedoen aan een systeem dat tegen jou is?”, initiatiefnemer van Represent Jezelf Younes Douari (29) snapt wel dat veel jongeren niet stemmen. Toch probeert juist hij ze te overtuigen om dat wél te doen.

Acht hoogtepunten van black joy (omdat dat ook aandacht verdient) 

De (vaak vergeten) zwarte geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met trauma. Daarom blikken we met zwarte makers uit Nederland juist terug op de geluksmomenten van afgelopen maand.

Niet welkom in de hippe koffietent omdat je alleen cash geld hebt: hoe de komst van pin-only jongeren buitensluit

Pin-only is één van de vele ontwikkelingen die gentrificatie met zich meebrengt. Door de opkomst hiervan lijkt contant geld te verdwijnen en wordt betalen voor de dagelijkse boodschappen voor sommige mensen steeds ontoegankelijker.

“Het liefst wilde ik een tijger in huis, maar dat is illegaal”. Badr heeft een wilde kat als huisdier

Exotische dieren zien er vaak indrukwekkend uit, maar hoe goed werken ze als gezelschapsdieren?

“Ik zou het nooit meer op deze manier doen”: Joëlle adopteerde een hond uit het buitenland

We adopteren onze harige baby’s steeds vaker uit het buitenland. Maar dat is niet zonder risico, ervoer hondeneigenaar Joëlle: “Mijn hond zat ineens onder de zweren.”

Dierenactivist Daphne (25) saboteert jagers: “Het doel is om hun moordfeestjes te verzieken”

Brandstichting bij slachthuizen, bezettingen van restaurants met foie gras op het menu en dode biggen neerleggen om een statement te maken: dierenactivisten lijken de laatste jaren steeds actiever te worden.

Petfluencer Debbie (30): ‘Fans sturen mijn katten constant tekeningen, schilderijen en strikjes’

In onze serie Beestachtige Liefde volgen we acht enthousiaste dierenvrienden. De populariteit van huisdieren groeit en dat komt mede door de toename van zogeheten petfluencers.

Kijk onze documentaireserie Bijna Beroemd. Maakt faam gelukkig?

Beroemd zijn is vaak niet voor eeuwig: hoe zien ze het plan B voor zich en wanneer kiezen ze hiervoor? In documentaireserie Bijna Beroemd volgen we vier jongeren die ieder op hun eigen manier beroemd willen worden.

Bijna Beroemd: "Het gaat kapot als je zo doorgaat"

De weg naar succes kent hoogte- én dieptepunten. Want wie fame zoekt, zal struggels tegenkomen. In onze documentaireserie Bijna Beroemd volgen we vier jongeren die ieder op hun eigen manier beroemd willen worden.

YouTuber Kleine John (20): “Eerst lachten mensen mij uit, omdat ik weinig volgers had”

In onze serie Bijna beroemd volgen we vier jongeren die op het punt staan door te breken. Waar je naartoe wilt is nooit los te zien van waar je vandaan komt. Welke rol spelen het verleden en familie van deze ambitieuze jongeren in het verlangen naar roem?

Actrice Sophie (20): "Als ik beroemd wil worden, moet het nu gaan gebeuren"

Beroemd zijn: wie heeft er niet ooit van gedroomd? Leven van je talent, overal op straat herkend worden en - niet te vergeten - zwemmen in geld.