Marthe Naber Heuer

Over deze maker

Marthe Naber Heuer (Amsterdam, 1988) is een ervaren, enthousiaste en creatieve regisseuse. Door haar luisterend oor en persoonlijke aanpak weet ze mensen voor en achter de camera, op hun gemak te stellen. Ze is niet bang om te experimenteren bijvoorbeeld met een opvallende visuele vorm. Marthe gelooft in de waarde van humor en de kracht van de eenvoud.

Van deze maker

Levens redden via Instagram: spoedeisende hulp arts Heleen doet het

Heleen Lameijer is spoedeisende hulp arts als op een dag een jonge man vanuit de kroeg binnenkomt met een hartstilstand. Na alles geprobeerd te hebben, overlijdt hij in het ziekenhuis.

Kindertelefoon? Nu ook de oudertelefoon

Als ouder even stoom afblazen wanneer je kind weer voor de zoveelste keer z’n groente niet naar binnen werkt? Dat kan. Naast de kindertelefoon is nu ook de oudertelefoon in het leven geroepen.

Influencer Mayra Louise “I don’t always practice what I preach”

In de serie Mijn Quarantaine gaat Des Balentien, motivational speaker en artiest, met BN’ers in gesprek over hoe ze deze tijd binnenshuis beleven. Voor deze aflevering spraken we met influencer en voormalig plus-sizemodel Mayra Louise de Wilde.

Psycholoog Dorianne: “Het doet pijn om patiënten in de GGZ constant te wijzen op lange wachtlijsten”

Dorianne Hoek (26) wil dat naar de psycholoog gaan hetzelfde wordt als kapper gaan of de fysio bezoeken. Daarom richtte ze de Psycholoog To Go op: geen wachtlijsten en binnen 24 uur een afspraak gemaakt.

Taalexpert: “Rutte is de framekoning tijdens de coronacrisis”

Kuchscherm, raamvisite en intelligente lockdown: deze 'coronawoorden' staan in de lijst van taal- en framingsexpert Sarah Gagestein met de bijbehorende framing. Ze vertelt ons wat het effect is van framing van woorden als ‘kwetsbare ouderen’ én haar favoriete coronawoord.

Deze app helpt lokale ondernemers de coronacrisis door

De nieuwe app van Maarten Coumans zorgt ervoor dat marktlieden hun centen blijven verdienen tijdens de coronacrisis. Met Local Heroes kun je namelijk online boodschappen bestellen bij de marktkramen. “We helpen de lokale bakker en groenteman hiermee de 21ste eeuw in.”

Hoe zit het met de lachgasverkoop ten tijde van corona?

Het loopt storm op de verkoop van lachgas, maar vele Europese landsgrenzen zijn dicht waardoor er weinig lachgas beschikbaar is voor de verkoop. Lasgasverkoper, bekend als Lachgaskoning, Deniz Üresin heeft een tekort voor de verkoop. “Coronacrisis? ik noem het: lachgascrisis.” 

Door de coronacrisis geeft Joris online les aan eenzame ouderen

Student Joris van Dijk (22) geeft namens stichting Oud Geleerd Jong Gedaan colleges aan eenzame ouderen. Normaal gebeurt dit in verpleeghuizen, maar vanwege de coronamaatregelen vinden de colleges nu online plaats. "We moeten waken dat ouderen niet mentaal eenzaam worden.”

Deze drag queen feest door tijdens de coronacrisis

Joost Grimbel's (33), aka drag queen Hoax, agenda is compleet leeggeveegd door het coronavirus. Toch maakt hij er het beste van: hij streamt zijn dj-set live vanuit de lege club recht jouw geïsoleerde leven in.

Coronavirus in kamp Moria: ‘Dit kan een nieuw trauma als Srebrenica worden’

Een overvol vluchtelingenkamp, minimale medische zorg, nauwelijks stromend water, een dodelijk virus. Het klinkt als het scenario voor een horrorfilm, maar het gebeurt in onder andere Kamp Moria. Huisarts Steven van de Vijver bericht over de situatie.

Bodypainter (v): ''Bodypainten is niet seksistisch!''

Bodypainter Anne-Claire Fleer had nooit gedacht dat haar vak zoveel impact zou hebben op het leven van de vrouwen die een sessie bij haar ondergaan. ''Het kan zoveel kracht geven, dat vrouwen dan bijvoorbeeld iets inzien en dan bij hun man durven weg te gaan.''  

12-jarige paaldanser: "Ik hang iedere dag aan de paal"

Lieve Warmoeskerken (12) werd vorig jaar tweede op het Nederlands Kampioenschap Paaldansen. Nu traint ze hard voor de eerste plaats op het NK en wil ze aan iedereen laten zien dat paaldansen niet alleen voor vrouwen op hoge hakken is.

Dit is waarom je over je eigen dood moet nadenken

''Van praten over seks word je niet zwanger en van praten over de dood ga je niet dood''. Uitvaartondernemer Anneloes wil de dood meer bespreekbaar maken. Ze heeft een uitvaart pop-up waar ze wil laten zien dat het veel persoonlijker en duurzamer kan.

Esther leent 800 pruiken uit aan kankerpatiënten

Stel: je wordt kaal door een ziekte, maar je hebt geen geld om een pruik te kopen. Waar moet je dan heen? Esther is ex-kankerpatiënt en zorgt nu ervoor dat iedereen een gratis haarwerk kan krijgen.

Deze feminist zoekt uit wat mannelijkheid betekent

Jens van Tricht is een feminist die zich met zijn organisatie Emancipator richt op de vraag wat mannelijkheid vandaag de dag betekent. Jens heeft een missie: hij wil mannen laten inzien dat als vrouwen emanciperen mannen daar ook aan kunnen meedoen.

"Ik maak één miljoen euro omzet per jaar"

Deniz Üresin, ook wel bekend als de lachgaskoning, verpatst lachgas in de straten van Amsterdam. Dat kwam hem in de zomer van 2019 duur te staan, sinds er een verbod geldt in bepaalde gebieden in de stad: dwangsommen van maar liefst één miljoen euro in totaal.

In dit bedrijf bepalen collega’s jouw salaris

Keytoe is anders dan andere bedrijven. Je kunt er namelijk jezelf als werknemer aannemen en je beslist over alles mee: van de kleur van de muur tot aan het salaris van je collega's.

De Nieuwe Sint wil dat ook jij je innerlijke Sint ontdekt

Patrick Mathurin is eigenaar van zijn eigen boksschool en is personal trainer. Maar rond midden november komt zijn mijter uit de kast en transformeert hij in De Nieuwe Sint. We filmden hem voor de nieuwe aflevering van Marthes Vlammende Vraag.

Danny (22) verloor beide benen bij een poging tot zelfdoding, nu traint hij voor de Paralympics

Danny (22) deed vier jaar geleden een zelfdodingspoging waarbij hij zijn benen verloor. Nu is hij keihard aan het trainen voor de Paralympics in Parijs in 2024, waar hij als hardloper aan wil deelnemen. Voor Marts Vlammende Vraag vertelt Danny zijn verhaal.

Wat als musea afhankelijk worden van Instagram?

In de nieuwste aflevering van Marts Vlammende Vraag bezoekt Mart, Sarah de directeur van WONDR. Deze kleurrijke speeltuin in Amsterdam Noord staat nu vooral bekend als ‘Instagram-museum’. Maar wil je wel zo'n imago hebben?

Dakloze: "Als ik in het park slaap, slaap ik prominent"

In onze nieuwe videoreeks Mart's Vlammende Vraag gaat Mart op pad om vurige kwesties te belichten. Vandaag spreekt ze Frank van der Linde, die koste wat het kost een daklozencamping in het Vondelpark wil beginnen.

Wat kunnen we leren van de gevangenissen in Noorwegen?

In Noorse gevangenissen zijn de cipiers soms bijna bevriend met gevangenen. In Noorwegen straffen ze mild, toch gaan weinig mensen er opnieuw de fout in.

Jort Kelder doet aangifte tegen bitcoinoplichters: 'Tuig staat nu dik voor'

Jort Kelder gaat bitcoinoplichters aanpakken. Foto’s van de bekende journalist duiken vaak op in malafide advertenties waar hij niks mee te maken heeft. Daarom gaat Kelder nu aangifte doen van oplichting.