Mayee Macco

Over deze maker

Stagiair Brandpunt+

Van deze maker

‘Ik maak me minder zorgen over de toekomst': Julia (24) bekeerde zich tot de islam

Nederlandse moskeeën zien meer jonge bekeerlingen en islam-geïnteresseerden. Hoe is het om je te bekeren tot moslim in een sterk geseculariseerd en gepolariseerd land? Kersverse moslims Julia (24) en Ikenna (28) delen hun ervaring: “In de moskee kan ik alles naast mij neerleggen. Het is echt even een momentje voor mezelf.”

Samenzweven: extreemrechts complotdenken met een spiritueel sausje

Spirituele begrippen zoals ‘divine femininity’ zijn populair, maar niet altijd zo onschuldig als ze klinken. “Wie niet leeft als een ‘goddelijke’ vrouw, zou een gevaar vormen voor de samenleving.”

‘Tradwife’ Marilène (25) wil haar kind thuis onderwijzen: ‘Zoals God het bedoeld heeft’

De 25-jarige Marilène Loendersloot besloot haar baan als jurist op te zeggen zodra ze zwanger werd. Nu deelt ze haar ervaringen als ‘deugdelijke huisvrouw’ online. “Vrouwen zijn dan wel het zwakkere geslacht, we zijn niet zwak.”

We blikken met een seks-expert terug op een veelbewogen jaar: ‘Consent lijkt anno 2023 niet langer de heilige graal’

Een terugblik met seks-expert Belle Barbé over de staat van seksuele gezondheid in Nederland anno 2023. Een jaar met diepe dalen en hoge pieken, van de Week van de Lentekriebels tot de serie Blozende Oortjes.

Zoomer vs boomer: we lieten een 22-jarig kandidaat Kamerlid in debat gaan met zijn rivaal van 62

Spencer Alberg (22) wil de Kamer in voor D66, Elrie Bakker-Derks (62) voor JA21. Twee generaties, één verbale knokpartij. Of toch niet? “We vinden elkaar helemaal, Elrie. Alsof we bij dezelfde partij zitten!”

Michelle (20) werd gechanteerd met AI-naaktfoto's

AI-foto’s zijn populair, denk aan de Yearbooktrend. Maar wat als er AI-gegenereerde naaktfoto’s van jouw onschuldige selfies worden gemaakt? Het overkwam student Michelle Michels.

‘Wij zijn arm, niet achterlijk’. Umniya (22) leeft al haar hele leven in armoede

Umniya Nasibdar (22) groeide op met de Voedsel- en Kledingbank én in een hoop angst. Dat motiveerde haar om een stichting op te zetten waarmee ze verhalen uit de doofpot haalt en armoede aan het licht brengt.

Robert werd op zijn zeventiende vader: 'Dan word je brak wakker met een kind naast je bed'

Een kind op je zeventiende. Het overkwam Robert van Bruxvoort. “Velen denken dat mijn leven voorbij is sinds de komst van Bram.”

Sadé (25) koos voor een maagverkleining: ‘Soms vraag ik mij af of dit het waard was’

Na jaren van sonjabakkeren, personal training en een gevecht tegen de kilo’s zag Sadé Willems (25) een maagverkleining als laatste redmiddel. Afgelopen mei onderging ze haar operatie.

Julia (22) kreeg gonorroe: ‘Opeens zaten er drie GGD-medewerkers in mijn vagina te kijken’

Het aantal gevallen gonorroe stijgt en condoomgebruik is uit de mode onder jongeren. Deze vier jongeren raakten besmet met de soa en vertelden hun horrorverhalen. “Naïef van me dat ik niet wist dat je ook van pijpen een soa kunt krijgen.”