• Sites

Merlijn van der Linden

Over deze maker

Merlijn (2004) studeert momenteel Animatie en Audiovisuele Vormgeving aan het Grafisch Lyceum Utrecht. Hij is opgegroeid in Bussum, houdt van voetbal en is 2,05m lang. Merlijn heeft ambities om regisseur te worden en eet knabbelspek voor de gains.

Van deze maker

Tom (25) werd er onvruchtbaar door, maar begint weer met anabolen

In Nederland gebruiken honderdduizenden mannen anabolen om vaker te kunnen trainen en sneller progressie te zien (Mulier Instituut 2023). Maar hier hoor je nauwelijks over. In de vierde aflevering van onze serie Het Goddelijke Lichaam S2 delen Nick* en Tom (25) wel hun verhaal.

‘Het was mijn laatste hoop’: Sadé (25) en Tygo (20) kregen een maagverkleining

Het overgewicht van Sadé en Tygo had veel invloed op hun gezondheid en zelfbeeld. Tot hun frustratie lukte het maar niet om af te vallen. Na een lang gevecht tegen de kilo’s kozen beiden voor een maagverkleining.

‘Ik at één kilo groente per dag’: Yvonne en Gwen hadden de eetstoornis orthorexia

Bij Yvonne (29) en Gwen (27) sloeg hun fitte levensstijl door in dwangmatig ‘gezond’ eten en fanatiek sporten. Dit wordt ook wel orthorexia genoemd. Deze niet officieel erkende eetstoornis lijkt vaak op een gezonde levensstijl. Maar schijn bedriegt.

Rick (26) en Shandor (25) hadden last van bigorexia: een obsessie met spiergroei

Brede schouders, een sixpack en kanonnen van spierballen: zo omschrijven veel mannen hun droomlichaam. Bij Rick (26) en Shandor (25) sloeg het keiharde trainen voor zo’n lijf door in bigorexia: een obsessie met sporten en spiergroei.