Mina Etemad

Over deze maker

Mina Etemad (1987) is een multimediale journalist en podcastmaker. Ze schrijft graag over kunst en cultuur en dierenrechten.

Van deze maker

Deze mensen proberen dieren in oorlogsgebied te helpen

Dat oorlogen menselijke slachtoffers maken is evident. Minder zichtbaar zijn de effecten van gewapende conflicten op wilde dieren. In Oekraïne en Gaza doen hulpverleners hun best om wilde dieren te redden en de natuur te herstellen.

Paardrijden is leuk voor mensen, maar geldt dat ook voor paarden?

“Op paardenscholen gaat het over welke shampoo het best is voor je paard en nauwelijks over dierenwelzijn." Is het niet hoog tijd dat de paardenwereld verandert? Wij checkten: hoe ethisch verantwoord is paardrijden eigenlijk?

Waarom een plantaardig dieet ook goed is voor je hond

Je beste vrienden hóeven echt niet altijd vlees te eten. “Als je besluit om je hond vlees te geven, bepaal je dat een ander dier een slecht leven in de bio-industrie krijgt en gedood zal worden. Waarom tellen die dieren niet mee?”

Wat we kunnen leren van mijn zuinige ouders

Mijn ouders zijn altijd zuinig geweest, iets wat ik terugzie bij veel andere Iraanse gezinnen in Nederland. Vroeger wilde ik dat we onszelf meer luxe gunden en hedonistischer leefden. Maar valt er ook wat van ze te leren over hoe we in Nederland met spullen en geld omgaan?