• Sites

De 5 smaken van Joël

Zuur

Zuur is in de natuur niet echt een uitnodiging om iets te eten. Waarom houden we er dan zo van? In Japan ontdekt Joël waarom ze bij elke maaltijd zure groentes serveren en in Peru proeft hij ceviche.

Umami

  • 35:01
  • Aflevering
  • 27 jul 2023, 19:45

Umami is onze jongste basissmaak. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak: Japan. Want wat is umami precies en waarom weten we er in het Westen zo weinig van?

Zuur

  • 34:57
  • Aflevering
  • 26 jul 2023, 19:45

Zuur is in de natuur niet echt een uitnodiging om iets op te eten.Waarom houden we er dan zo van? In Japan ontdekt Joël waarom ze bij elke maaltijd zure groentes serveren en in Peru proeft hij ceviche

Zout

  • 34:54
  • Aflevering
  • 25 jul 2023, 19:50

Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

Bitter

  • 34:44
  • Aflevering
  • 24 jul 2023, 19:50

Bitter is een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar Suriname, waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is.

Zoet

  • 34:45
  • Aflevering
  • 20 jul 2023, 19:50

Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?

  • Niet beschikbaar

Zout

  • 34:23
  • Aflevering
  • 4 nov 2021, 17:10

Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

  • Niet beschikbaar

Bitter

  • 34:23
  • Aflevering
  • 3 nov 2021, 17:10

Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar Suriname, waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is.

  • Niet beschikbaar

Zoet

  • 34:14
  • Aflevering
  • 2 nov 2021, 17:10

Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?

Waarom houdt iedereen van zoet?
  • 0:48

Waarom houdt iedereen van zoet?