Zoet
Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?
- Alles
- Alles
- Afleveringen
- Fragmenten
- Extras

Umami
Umami is onze jongste basissmaak. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak: Japan. Want wat is umami precies en waarom weten we er in het Westen zo weinig van?

Zuur
Zuur is in de natuur niet echt een uitnodiging om iets op te eten.Waarom houden we er dan zo van? In Japan ontdekt Joël waarom ze bij elke maaltijd zure groentes serveren en in Peru proeft hij ceviche

Zout
Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

Bitter
Bitter is een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar Suriname, waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is.

Zoet
Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?

Zout
Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

Bitter
Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar Suriname, waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is.