De fik erin, met dit heerlijke BBQ recept!
- 2 minuten leestijd
Als het zonnetje zich dit weekend toch laat zien, wat is er dan lekkerder dan..: barbecueën!
Gelukkig heb ik, Jasper, een heerlijk recept voor jullie. Eet smakelijk!
Benodigdheden:
- 1 varkensschouder of -nek (procureur) van ongeveer 4,5 kilo
- kruidenrub: 2 el zout , 2 el kristalsuiker , 2 el bruine basterdsuiker, 1 el gemalen komijn, 2 el chilipoeder , 2 el zwarte peper , 1 el cayennepeper , 4 el gerookt paprikapoeder
- olie
- 1 blikje bier
Recept:
- Mix alle ingredienten voor de “dry-rub”. Wrijf het stuk vlees in met olie en dan met de rub.
- Steek je bbq niet te hoog op, de temperatuur moet rond de 100 graden blijven.
- Leg je briketten aan een kant en een bak met een laagje bier aan de andere kant. Leg het vlees met de minst vette kant beneden boven de bak met bier.
- Sluit het deksel en laat het vlees 7 uur garen. Leg af en toe als het moet nieuwe briketten op het vuur.
- Schep regelmatig het vocht uit de bak onder het vlees, over het vlees heen. Als het vlees gaar is, 30 minuten laten rusten. Dan met twee vorken uit elkaar pullen.
Geniet!
NPO 3 FOOD
Nog meer honger? Kijk op npo3.nl/FOOD