Het klassieke biefstukrecept van chef-kok Erik van Loo thuis uitproberen? Dat kan, want hij deelde het met ons.
Erik van Loo is eigenaar van het tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. In onze uitzending over bak en braad ging hij met zijn klassieke biefstukrecept de strijd aan tegen biefstukken die gebakken werden in bak- en braadproducten. Het testpanel vond zijn biefstuk het lekkerst.
Ingrediënten
- 4 mooie kogelbiefstukken
- 1 deciliter arachideolie of zonnebloempitolie
- Plakje roomboter
- Peper en zout
Bereiding
-
Bestrooi het vlees met peper en zout en verhit de olie in de pan. Wacht tot de olie goed heet is en schroei vervolgens het vlees dicht en bak het mooi op kleur.
-
Temper het vuur en voeg de roomboter toe. Laat al draaiende het vlees enkele minuten aan beide kanten bakken.
-
Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten. Snij het vlees en giet de braadjus eroverheen. Bon Appetit!