Lucht De smaak van Joël
Lucht
Joël ontrafelt de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'luchten'.
- Alles
- Alles
- Afleveringen
- Extras

Stollen
Vloeibaar voedsel komt tot stilstand. Joël gaat langs bij chocolatier Kees Raat om snoep en chocola te maken. Kan het dan ook hartig? Jazeker, we eten gestolde soep.

Gisten
Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en bier. En zo eet en drinkt Joël bijzonder brood en bijzonder bier. Maar gisten kunnen meer en meer.

Lucht
Joël ontrafelt de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'luchten'.

Rijpen
Joël gaat naar Engeland om te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begint na het melken van de koe. En een zorgvuldig gerijpte steak wordt met de week lekkerder.

Aromatiseren
Aromatiseren staat centraal. Waarom aroma's zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze aflevering.

Garen
In deze aflevering staat het kookproces garen centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken.

Stollen
We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'stollen'.