Wat boosheid kan doen met je
- Aflevering
- Afl
- 4 mrt 2019, 21:25
-
De studenten volgen lessen van Ferry Zandvliet, Ron Blaauw, Ahmet Polat en Imanuelle Grives.
Complete afleveringen van
DREAM SCHOOL vind je op NPO Start.
Dream School recept: de Taco Kip Indo van Ron Blaauw
- 4 minuten leestijd
De leerlingen van Dream School maakten de Taco Kip Indo van Ron Blaauw. Check hier het recept en maak hem ook!
De Taco Kip Indo
Ingrediënten taco schelpen:
- Pak wonton vellen vierkant.
- Een ronde steker die net past op het vierkant.
- Fijn kippengaas en een buis met 4 cm doorsnee.
- Eierrekje grootverbruik.
Materiaal:
- Kleine frituur
- Houten spatel
- Snijplank (groen)
Bereidingswijze taco schelpen:
- Verwarm de frituur voor met sojaolie.
- Maak het kippengaas op maat. Doe dit 2 keer zodat het in de frituur kan.
- Vouw het kippengaas rond om de buis, zodat er een tunnel ontstaat.
- Pak de wonton vellen en steek deze rond uit.
- Leg de wonton vellen voorzichtig in het kippengaas en sluit weer af met kippengaas.
- Zorg dat het een tunneltje is, zodat je deze later kunt vullen.
- Zet de frituur op 170 graden, bak de wonton krokant af en leg dit direct op papier.
- Laat het iets afkoelen en los voorzichtig uit het gaas.
Ingrediënten Kip Indo:
- 300 gram kippendijenfilet
- 100 gram ui brunoise/ blokjes
- 30 gram sambal oelek koningsvogel
- 50 gram soja olie
- Voor de gemalen bumbu:
- 5 gram verse gember
- 1 stuk citroengras
- 1 ½ limoenblad
- 1 tl. kencur poeder (zandgember)
Materiaal:
- Houten spatel
- Kleine wokpan
Bereidingswijze Kip Indo:
- Maak de bumbu in de vijzel met de ingrediënten.
- Maak de ui schoon en snipper deze in brunoise/blokjes.
- Snij de kip in blokjes en was goed je handen of gebruik latex handschoenen.
- Verwarm de wok voor en voeg olie toe.
- Wok voorzichtig op middel vuur de kip, voeg de uien brunoise toe en bak dit mee.
- Voeg de sambal en bumbu naar smaak toe.
- Voeg zout en peper toe. Proef het geheel af en hou apart.
Ingrediënten kentchurmayonaise:
- 200 gram Hellmann's mayonaise
- 10 gram vers geraspte gember
- 4 eetlepels kokosroom
- 50 gram slagroom
- 1 eetlepel kencurpoeder
Materiaal:
- 1 mengkom
- 1 garde
- 1 microplane fijn
- Fijne puntzeef
- 2 spuitzakken, disposable
- Silcon pannenlikker
- Scherp koks mes
Bereidingswijze kentchurmayonaise:
- Doe de mayonaise in een kom.
- Maak de gember schoon en rasp deze boven de mayonaise.
- Eventueel de kencur kort droog in de pan verwarmen voor meer smaak.
- Meng de kencur met de slagroom, meng dit goed.
- Voeg verder alle ingrediënten samen, meng het goed.
- Zeef eventueel het geheel door een zeer fijne zeef.
- Proef het af en doe dit in een opengeslagen spuitzak.
Ingrediënten chili ketchup:
- 100 gram Hellmann's mayonaise
- 50 gram ketchup
- 20 gram sambal oelek koningsvogel
- Grove peper uit de molen
Materiaal:
- 1 mengkom
- 1 garde
- 1 microplane fijn
- Fijne puntzeef
- 2 spuitzakken, disposable
- Silcon pannenlikker
- Scherp koks mes
Bereidingswijze chili ketchup:
- Doe de mayonaise in een kom.
- Voeg verder alle ingrediënten samen, meng het goed.
- Zeef eventueel het geheel door een zeer fijne zeef.
- Proef het af en doe dit in een opengeslagen spuitzak.
- Direct nazouten en in een bakje apart houden.
Ingrediënten krokante tempeh:
- 100 gram tempeh
- Zout
Materiaal:
- Kleine frituur
- Schuimspaan
- Bord/papier
- Houten spatel
Bereidingswijze krokante tempeh:
- Verwarm de frituur voor op 180 graden.
- Snij de tempeh in zeer dunne plakjes.
- Frituur deze krokant.
- Haal de tempeh uit de frituur, laat uitlekken en leg op papier.
- Direct nazouten en in een bakje apart houden.
Opbouwen van de taco's:
- Snij de sla in dunne reepjes en hou dit apart in een bakje.
- Pluk de kruiden en doe dit in een bakje.
- Snij de peper in mooie ringetjes, doe dit in een bakje.
- Spuitzakje met gemaakte mayonaise en snij hier een klein puntje af.
- Bouw nu met de ingrediënten in deze volgorde de taco in een “eierrekje".
Et voilà, bon appétit!