Dream school recept: de Vietnam Springroll van Ron Blaauw
Dream school recept: de Vietnam Springroll van Ron Blaauw
- 2 minuten leestijd
De leerlingen van Dream School maakten de Vietnam Springroll van Ron Blaauw. Check hier het recept en maak hem ook!
Vietnam Springroll met sweet chili saus
Ingrediënten Vietnam Springroll:
- 4 vellen rijstpapier
- 30 gram rijstnoedels
- 8 bladeren eikenbladsla
- 6 grote gekookte garnalen (of avocado voor vega!)
- 1/3 komkommer
- 2 stuks wortel (bospeen)
- ¼ wit van prei
- 1/6 stuk rode kool
- ½ mango
- 2 takken munt
- 2 takken koriander
- 2 takken thaise basilicum
- ¼ rode peper
- 2 eetlepels aioli
- 1 limoen
- 1 dl. sushi azijn
Materiaal Vietnam Springroll:
- 1 mengkom
- 1 garde
- 1 microplane fijn
- Fijne puntzeef
- 2 spuitzakken, disposable
- Silcon pannenlikker
- Scherp koks mes
- Dunschiller hoefijzer
- Office/klein mesje
Bereidingswijze Vietnam Springroll:
- Zorg allereerst voor een opgeruimde werkplek.
- Bereid de groenten voor.
- Was de sla en dep of draai dit droog.
- Snij de groenten in mooie lange fijne reepjes (julienne).
- Marineer de groenten kort met sushi azijn.
- Halveer de grote, gekookte garnalen.
- Week de rijstnoedels in kokend water tot ze zacht zijn, spoel deze koud!
- Om de rol op te bouwen:
- Week de rijstvellen in lauw water.
- Beleg deze ruim binnen de randen met slabladeren.
- Hierop in de lengte wat aioli.
- Vervolgens de rijstnoedels, groenten en de verse kruiden.
- Klap de achterste flap naar binnen, vervolgens de zij flappen naar binnen en sla de loempia in 1 keer naar binnen.
- Leg vervolgens de garnalen in een rij langs elkaar.
- Rol vervolgens de hele loempia op.
Ingrediënten sweet chili saus:
- 100 gram sweet chili saus
- 1 teentje knoflook
- 1 tak koriander
- 1 tak Thaise basilicum
- 1 tak munt
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel sesamolie
- 6 eetlepels Seroendeng
Materiaal sweet chili saus:
- 1 mengkom
- 1 garde
- 1 microplane fijn
- Fijne puntzeef
- 2 spuitzakken, disposable
Bereidingswijze sweet chili saus:
- Pluk de kruiden van de harde stelen af.
- Snij deze kruiden tot ZEER fijne reepjes.
- Doe de chilisaus in een kom en voeg de kruiden toe.
- Maak de knoflook schoon en hak deze zeer fijn. Voeg dit toe aan de chilisaus.
- Maak de saus op smaak met het sesamzaad en de sesamolie.
- Garneer de loempia's met Seroendeng.
Et voilà, bon appétit!