Emily in Paris 2: net zo fout én vermakelijk als seizoen 1
Emily in Paris 2
Ging je lekker op seizoen 1 van deze guilty pleasure, dan gaat seizoen 2 er ook in als een zoete macaron. Vanaf 22 december op Netflix.
Let’s be honest. Dat Parijzenaren de Netflix-hit Emily in Paris un petit peu kunnen kotsen is begrijpelijk. Toch weet ook seizoen 2 van het verslavende over-the-top sprookje vol Parijse clichés, romantiek, drama, champagne en Prada de grijze lockdowndagen wat kleur te geven.
Zou er een Emily in Amsterdam bestaan over een all American marketingmeisje dat met stroopwafels en havermelk-latte’s een Disneyland-versie van de Amsterdamse grachten afstruint (weg vuilniszakken, weg daklozen, weg prostituees, weg Nutella stores)..., dat tussen alle selfies en Insta-posts door een shitload aan liefdesdrama beleeft met klompen-dragende Hollandse boys..., en dat op kantoor onuitstaanbaar optimistisch alle Dutchies wel even explainet hoe alles werkt … Nou, dan vonden wij deze clichécocktail door de ogen van een Amerikaan net als vele Fransen vast ook très walgelijk.
Hoe zat het ook alweer?
Toch weet marketingtalent Emily (Lily Collins) ondanks haar naïve houding, vele modemissers en het mega onrealistische gehalte van haar fastfoodserie de wereld te veroveren. Emily in Paris 1 was de populairste Netflix comedy van 2020 en scoorde zelfs Golden Globe- en Emmy nominaties. Het nieuwe seizoen begint direct waar de vorige stopte. Twintiger Emily heeft eindelijk het respect van haar collega Julien (Samuel Arnold), Luc (Bruno Gouery) en bazin Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu) gewonnen. En bff Mindy (Ashley Park) is gezellig in Emily’s Parijse appartement ingetrokken. Wel worstelt Emily nog met een enorm schuldgevoel over haar nachtje rampetampen met hete buurman Gabriel (Lucas Bravo), de chef-kok die magische omeletten bakt. Einde seizoen zou deze pretty boy eigenlijk verhuizen en was zijn relatie met Emily’s goede vriendin Camille (Camille Razat) fini. Maar de verhuizing ging niet door en Camille kwam terug in de picture.
Nieuw seizoen, nieuwe liefdesdrama
Het tweede seizoen staat voor Emily vooral in het teken van deze gecompliceerde ménage à trois. En om de boel extra juicy te maken, komt daar de nieuwe love interest Alfie bij (Lucien Laviscount). Deze knappe Britse expat ziet Emily in eerste instantie aan voor een rijkeluismeisje met een bullshitbaan (can we blame him?) en blaast de serie wat welkome nuchterheid in. Van bazin Sylvie en bff Mindy zien we dit seizoen veel meer. Zo scharrelt Sylvie er lekker op los met de veel jongere Nederlandse fotograaf Erik de Groot (you go madame!) en krijgt Mindy gevoelens voor een lekkere gitarist uit de nieuwe band waarmee ze optreedt. Ze durft hem alleen niet te vertellen dat ze stiekem een superrijke Chinese socialite is…
Bitch fights
Opnieuw een hoop liefdesdrama en romantiek dus tegen de achtergrond van luxe vaartochten over de Seine, feestjes in Saint-Tropez, dinner parties op idyllische Parijse pleintjes en modeshows in Versailles. Tussen al het geflirt en geruzie moet er natuurlijk nog wel een beetje gewerkt worden om al die dure designer outfits te betalen. Dus ook het kantoor van het fancy marketingbureau Savoir is weer in beeld, met een hoop ongemakkelijke meetings en power struggles. Vooral de bitch fight tussen Sylvie en boss lady Madeline (Kate Walsh) van het Amerikaanse moederbedrijf is om van te smullen. Over Sylvie gesproken, als je het mij vraagt is zij de grote heldin van Emily in Paris, sorry Emily. #teamsylvie
More is more XL
Zoals je van Emily in Paris mag verwachten is ook in het tweede seizoen alles over the top en gaan de makers zelfs next level: van de hysterische mixed pattern outfits van Emily en de tenenkrommende zangpartijen van Mindy (stop hiermee), tot de vliegende saxofonisten en de cheesy oneliners. Ik weet niet hoe team-Emily het doet, maar alles waar je je lichtelijk aan ergert, is tegelijkertijd verleidelijk en supervermakelijk. Het plezier en de charme waarmee de leuke cast deze suikerspinserie tot je brengt -zonder zichzelf serieus te nemen-, werkt bovendien aanstekelijk. Net als de vlotte montage, catchy Franse liedjes en de vele sfeervolle beelden van de mooiste wijken én inwoners van Parijs. Aan eye candy geen gebrek.
Absurd escapisme
Weinig aan Emily in Paris 2 is geloofwaardig en ook voor diepgang, verrassende plotwendingen en het beste acteerwerk kun je beter een andere serie opzetten. Maar voor iedereen die lekker gaat op dit foute genre, ligt het kijkplezier van de Netflix-show verrassend hoog. Het doet je verlangen naar een tripje Parijs om daar op een pleintje de hele dag oesters te eten, champagne te slurpen en eindeloos te flirten. En reken er maar op dat je tien afleveringen lang even helemaal ontsnapt aan de lockdownrealiteit. Niets meer en niets minder.
Door: Noa Johannes
- Emily in Paris 2 (2021)
- 22 december op Netflix
- Cijfer: 6
- Romantisch, comedy, melodrama, Disneyland-Parijs