Food CIA
- 1 minuut leestijd
Eten onder een vergrootglas!
In het Britse consumentenprogramma Food CIA wordt onderzoek gedaan naar de productie van voedsel. Alles op voedselgebied komt langs, van vitamine D, kokkels, hertenvlees tot aan oploskoffie. Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over
op zoek naar de geheimen achter
ons eten.
Smaakversterker Ve-tsin
In de eerste aflevering gaan Jimmy naar Thailand om de smaakversterker ve-tsin te onderzoeken. Het zit in veel voorverpakte producten verwerkt, maar heeft een slechte reputatie. Is dat terecht? Presentator en boer Jimmy Doherty bezoekt een fabriek waar een kwart van alle ve-tsin op aarde wordt gemaakt. Verder: journalist Kate Quilton gaat naar het Amazoneregenwoud om uit te zoeken of de paranoten die in de supermarkt liggen echt radioactief zijn.
Food CIA, vanaf maandag 11 februari, om 19.55 uur op NPO 3