Recept GadoGado
Vandaag delen we het favoriete vegetarische recept van de lijsttrekker van GroenLinks, Jesse Klaver! Hij maakt speciaal voor de Vleesverlangen Challenge het Indonesisch groenterecept GadoGado.
Benodigdheden (voor 2 personen)
• 2 ons sperziebonen (of kouseband)
• 2 ons fijngesneden spitskool (minder lekker, maar kan ook, bloemkool)
• Dubbel espressokopje rijst
• Satésaus (ratoe culinaire gadogadosaus)
• 1 bakje tahoe
• 1 el olijfolie
• Gebakken uitjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Stoom de groenten
- Kook de rijst (2 kopjes water op 1 kopje rijst) op hoog vuur in een pan zonder deksel. Voeg snufje zou toe.
- Als de rijst kookt , vuur laag zetten en de deksel op de pan doen
- Kook in ander pannetje water en voeg de gadogadosaus toe (zie voor hoeveelheid de verpakking). Roer de saus glad en voeg naar smaak ketjap manis toe. Mocht de saus te dun zijn dan kun je eventueel pindakaas toevoegen om het meer gebonden te maken.
- Snij de tahoe in kleine blokjes en bak op het laatst kort (peper /zout toevoegen naar smaak)
Opmaak
Neem een diep bord. Leg op de bodem van het bord de rijst. Leg daarop de groente en vervolgens de tahoeblokjes. Giet daar de saus overheen en garneer met de gebakken uitjes.
Tip voor gezond en lekker: garneren met kleingesneden stukjes komkommer.
Eet Smakelijk!