Gefileerd: Wat is de échte prijs van al je eten?
- 1 minuut leestijd
De vraag naar lekker en goedkoop voedsel neemt toe. Maar wie betaalt hiervoor de echte prijs? Vijf foodies gaan op zoek naar de echte prijs van eten.
Jennifer Hoffman: ''Mens, dier en milieu hebben aan de andere kant van de wereld zwaar te lijden onder onze massaconsumptie. Dat we het niet zien, betekent niet dat het er niet is. In Gefileerd ga je het wél zien. Ik hoop echt dat het de ogen van mensen opent. Al is het maar een klein beetje.''
Rauwe realiteit
Fastfood-liefhebber Daniëlle, eiwit-eter Kevin, sushifan Mitchell, bewuste eter Charlotte en sparerib- koningin Sam maken kennis met het échte maakproces van hun voedsel. Dat doen ze niet in ons eigen kikkerlandje, maar in Thailand, a.k.a een van de grootste voedselexporteurs in de wereld. De rauwe realiteit van het slachthuis, de schokkende praktijken op vissersboten en de ingrijpende gevolgen van onze stijgende vraag naar de allergoedkoopste rijst, alles komt voorbij. Jennifer Hoffman reist met de twintigers naar Thailand om te ontdekken hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd. Spoiler: it ain't pretty...
Gefileerd, vanaf 9 januari elke donderdag om 20.55 te zien bij EO op NPO3.