De feestdagen zijn voorbij, maar de winter houdt voorlopig nog even aan waardoor glühwein uitstekend gedronken kan worden. Maak zelf glühwein met het recept van Georg Forster.
De Keuringsdienst
reisde af naar Duitsland om te zien hoe glühwein gemaakt moet worden. Teun van
de Keuken en Georg Forster lieten zien hoe je échte glühwein maakt. Wil je zelf
aan de slag? Bekijk hier het recept van Georg’s glühwein:
Ingrediënten:
- 1 fles rode wijn van redelijke kwaliteit, liefst een krachtige
rode wijn
- 1 Kaneelstokje
- 2 stukjes steranijs
- 1 stukje gember
- 1 theelepel Kardemom
- 1 Sinaasappel
Bereiding:
-
Schenk de rode wijn in een pan.
-
Rasp de sinaasappel en voeg de rasp toe
aan de wijn.
-
Voeg de verschillende specerijen en de
gember toe aan de wijn.
-
Laat het minimaal een halfuur op een
laag vuurtje staan. Zorg ervoor dat de wijn niet aan de kook raakt, want
dan verdampt de alcohol.
Als je een wijn gebruikt van een wat lagere kwaliteit voeg dan
een beetje extra specerijen toe.