Hamburgers van Naresh Ramdjas
Hamburgers van Naresh Ramdjas
- 4 minuten leestijd
Luxe vegetarische hamburgers
Vandaag delen we een vegetarische variant van een vleesfavoriet! Kok Naresh Ramdjas heeft voor de Challenge maar liefst drie vegetarische luxe hamburgers gemaakt. We hebben:
Koningspaddestoelburger met talegio en komkommer gemarineerd in Gin Tonic
Witte aspergeburger met geroosterde bloemkool, groene asperge, zoetzuur, witte cheddar en jalapeño
Aubergineburger met mozzarella, paprikachutney en gegrilde little gem
Koningspaddestoelburger met talegio en komkommer gemarineerd in Gin Tonic
Benodigdheden:
6 Koningspaddestoelen
Knoflook
Rozemarijn
Theelepel Baharat
Kwart komkommer
Scheutje Gin
Scheutje Tonic
1 Limoen
2 Little Gem
Hamburger Broodje
Handje Havermoutvlokken
1 Ei
Bloem
Broodkruimelmix
Mayonaise
1 klein stuk talegio, naar smaak, zelf in stukken snijdenBereiding:Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd 1 teentje knoflook en een klein beetje rozemarijn fijn.
Meng dit met een kleine hoeveelheid zonnebloemolie en een theelepel Baharat (specerij)
Besprenkel de koningspaddestoelen met de olie en zet ze in z’n geheel in de oven voor ongeveer 30 minuten, tot ze mooi lichtbruin en net gaar zijn in de stam.
Snijd dunne plakjes komkommer en marineer deze in een badje van Gin Tonic, met zwarte peper en zout. Rasp de schil van 1 limoen en knijp 1 limoen uit naar smaak en voeg deze limoenzest toe aan de marinade.
Haal de paddestoelen wanneer ze net gaar zijn uit de oven en trek ze met twee vorken uit elkaar. Snijd ze in grove stukken, alsof het kip is.
Proef of het goed op smaak is, voeg anders meer baharat toe.
Wanneer het mengsel heel nat is, roer je er wat havermoutvlokken door en doe je het mengsel in een steekring.
Haal de burgers door een beetje bloem, eidooier en broodkruimelmix.
Bak de burgers met wat olie in de pan tot ze mooi bruin zijn.
Bouw de burger als volgt op:
Onderkant broodje
Mayonaise
Little gem
Burger
Talegio in dunne plakken
Komkommer
Bovenkant broodje
Witte aspergeburger met geroosterde bloemkool, groene asperge, zoetzuur, witte cheddar en jalapeño
Benodigdheden
Hamburgerbroodje
1 kleine biologische bloemkool
6 Witte asperges
6 dunne Groene asperges
Citroen
Twee sjalotjes
2 Gele tomaten
Rijstazijn
Havermoutvlokken
Ei
Broodkruimelmix
Mayonaise
2 Little gem
Cheddarkaas
Jalapeño
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de bloemkool in fijn roosjes en schil de witte asperges.
Besprenkel ze met olijfolie, wat citroenzest, zout en peper en doe ze in de oven. Laat ze mooi bruin roosteren in ongeveer een half uur.
Schil de groene asperge en snijd ze in kleine stukjes,
Snijd twee sjalotjes en de gele tomaten fijn en bak dit alles in een hete pan met olie.
Maak een mengsel van rijstazijn, olijfolie en zout en peper.
Snijd de bloemkool en witte asperge wanneer ze gaar zijn in mooie fijne stukken en kneed tot burgers.
Wanneer het mengsel heel nat is, roer je er wat havermoutvlokken door en doe je het mengsel in een steekring.
Haal de burgers door een beetje bloem, eidooier en broodkruimelmix.
Bak de burgers met wat olie in de pan tot ze mooi bruin zijn.
Bouw de burger als volgt op:
Onderkant broodje
Mayonaise
Little gem
Burger
Witte cheddar in dunne plakken
De gebakken groenten met zoetzuur mengsel
Dunne schijfjes jalapeño
Bovenkant broodje
Aubergineburger met mozzarella, paprikachutney en gegrilde little gem
Benodigdheden
Hamburgerbroodjes
4 Aubergines
3 teentjes knoflook
Baharat
2 rode paprika’s
Koolzaadolie
1 buffel mozzerella
Per burger heb je ongeveer 4 eieren nodig voor de mayonaise en buitenste laag
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de aubergines doormidden en snijd het vlees kruislings in.
Schuif kleine schijfjes knoflook in de aubergine.
Besprenkel ze met olie en zout, peper en baharat en pak de halve aubergines in in aluminiumfolie.
Doe ze ongeveer een half uur in de oven tot ze net gaar zijn.
Snijd de rode paprika’s fijn en twee uitjes.
Bak deze aan in een pan met koolzaadolie met zout en peper tot ze mooi gaan karameliseren.
Snijd de sla over de lengte in dunne plakken en bak ook deze in een andere pan mooi aan met zout.
Trek het vruchtvlees uit de aubergine en snijd in mooie stukken en kneed tot burgers. Breng op smaak met baharat.
Wanneer het mengsel heel nat is, roer je er wat havermoutvlokken door en doe je het mengsel in een steekring.
Haal de burgers door een beetje bloem, eidooier en broodkruimelmix.
Bak de burgers met wat olie in de pan tot ze mooi bruin zijn.
Bouw de burger als volgt op:
Onderkant broodje
Mayonaise
Burger
Little gem
Mooie dikke plak mozzarella
Paprika chutney
Bovenkant broodje