Kelly Mexy, Divaio en Perry de Man slachten hun eigen koe in ‘Vlees Smakelijk’
- 3 minuten leestijd
Een koe slachten die je zelf hebt verzorgd. In ‘Vlees Smakelijk’ gebeurt het als drie influencers worden geconfronteerd met de realiteit achter hun lievelingseten. Ze adopteren een koe, brengen haar naar de slacht en krijgen haar uitgeserveerd op hun bord. Wie zijn de drie influencers die dit experiment aangaan?
Kelly Mexy: ‘Ik heb een spirituele connectie met vlees’
Kelly Mexy (31) kan je haast niet zijn ontgaanop Tiktok. Hier lipsynct ze met haar katten, danst ze met daklozen en maakt ze herkenbare sketches over daten en relaties. Haar ontwapenende video’s hebben al ruim 380 duizend volgers opgeleverd. In ‘Vlees smakelijk’ moet ze haar Amsterdamse leven inruilen voor de boerderij. Toch is de slachtwereld niet helemaal onbekend terrein: “Mijn vader woont naast een slagerij. Ik hoor altijd die geluiden.”
Toch zou een slacht zien Kelly’s hart breken: “Ik heb ooit met vriendinnen vijf vleesgerechten besteld in een restaurant. Toen moest ik huilen. Ik heb een spirituele connectie met vlees, ik voel de pijn als ik het eet.”
Kelly is nu flexitariër, maar hoopt na de serie vlees voor eens en voor altijd af te zweren. “Want als ik een wijntje op heb, dan zijn mijn grenzen weg en bestel ik een biefstuk.”
Divaio: ‘Vegans vind ik zeurpieten’
YouTuber Divaio (21) voelt die spirituele connectie minder. Hij staat bekend om zijn prankvideo’s waarin hij graag het randje opzoekt. Ook met vlees. Zo grilt hij een hamburger aan tafel in een vegetarisch restaurant en bezorgt hij fastfood aan spelers op het veld tijdens een wedstrijd van Volendam FC. “Ik wil kijken hoe mensen reageren als je iets doet wat eigenlijk niet mag.”
Divaio kan zich zijn leven niet voorstellen zonder vlees: “Ik HOUD van vlees. Het liefst eet ik elke dag drie keer per dag vlees. Vegans vind ik soms zeurpieten, omdat ze zo erg letten op wat je in je mond stopt en zeggen dat je ook vegan moet worden.”
De influencer durft veel, maar heeft een confession: “Ik ben als de dood voor koeien, ze zijn zo groot. Wat als ze me gaan bijten ofzo?”
Perry de Man: 'Nepworst is bullshit’
Je hebt hem misschien gezien in de Chocomel-reclame met internetlegende Hide the Pain Herold of een sappige hamburger van hem gegeten op verschillende festivals. Toch is Rotterdamse chef Perry de Man (34) is vooral bekend als tv-kok.
Een foodie in hart en nieren dus: “Ik ben gek op een patatje stoofvlees, salami en kip. Ik houd ook echt van ingewanden: hartjes, maagjes en levertjes.” Vleesvervangers vindt Perry bullshit: “Ik snap niet dat als je geen vlees wil eten, je een nepworst op je bord wilt. Het is een soort fietsen met zijwieltjes, terwijl er zoveel toffe alternatieven zijn."
Als kok weet Perry heus wel wat er in het slachthuis gebeurt, en zijn liefde voor vlees is er niet minder om. Toch vindt hij ‘Vlees Smakelijk’ een interessante uitdaging: “Als er 200 hamburgers doorheen gaan op een festival is dat super afstandelijk. In dit programma is het niet meer een anoniem stuk vlees. Ik ben heel benieuwd wat die emotie met me gaat doen.”