Kokkerellen met de Keuringsdienst
Kokkerellen met de Keuringsdienst
- 2 minuten leestijd
Inktvisringen. De Spaanse bitterbal voor bij de borrel. Maar dan lekker.
Hoe inktvissig zijn de calamares nog die in onze supermarkten liggen? De Keuringsdienst zoekt het vanavond voor je uit. Mocht je nou een stel echte ringen bij de staart gegrepen hebben, maar weet je niet wat je ermee moet, volg dan Rons recept:
Pijlstaartinktvis met knoflook à la Ron Blaauw
Nodig:
2 Pijlstaartinkvissen á 200 gram per stuk
Rasp van een halve citroen
2 Teentjes knoflook (mag meer of minder naar smaak)
Peper en zout
Piment
Selderij
Arachide-olie om in te bakken
Bereiding:
Maak de inktvissen schoon door de ingewanden eruit te
halen en het velletje eromheen te verwijderen (kan natuurlijk ook bij de visboer).
Gooi de tentakels niet
weg! Die zijn het lekkerst.
Laat een koekenpan goed heet worden op het vuur met een
beetje olie.
Doe de ringen en de tentakels in de pan.
Bak ongeveer 30 seconden op een hoog vuur, schep de inktvis ondertussen goed
om.
Voeg een in stukjes gesneden klein sjalotje toe. Schroei het lekker dicht.
Voeg dan een fijngehakte teen knoflook toe.
Rasp dan wat schil van een citroen in de pan.
Blijf ondertussen goed roeren.
Voeg wat zout toe, een klein beetje piment en selderij.
Als laatste een klein beetje boter. Tip: het is ook lekker met wat groenten erdoorheen zoals lenteui, paddestoelen, een rood pepertje, paksoi of broccoli.
Klaar is kees! Een heel eenvoudig recept dus, je bent klaar in twee minuten
bakken.
Eet smakelijk!
Keuringsdienst van Waarde, elke donderdag, 20.30 uur, NPO 3