Verzamel ze alle 15 met het handje
Pak die stacks

MON3YMAKERS Artikelen

 • Artikel

Hoe je volgende treinreis door Europa een stuk goedkoper is

Voetjes omhoog, koffie in je hand en staren naar het almaar veranderende landschap. Reizen met de trein wordt een steeds beter alternatief voor het minder zuinige vliegtuig. Maar hoe zorg je nou dat je ticket zo goedkoop mogelijk is? We geven je...

Lees meer
 • Artikel

Nada Merrachi (24) startte een succesvolle kledinglijn: “Ik dacht: waarom maak ik de ‘modest’ kleding die ik mis niet zelf?”

Vlogger, influencer en oud-Spot On host Nada Merrachi (24) startte drie jaar geleden een kledinglijn. Inmiddels is MERRACHI een goedlopend bedrijf en krijgt ze dagelijks lovende DM’s over haar producten. Aan Spot On vertelt ze hoe ze dit voor...

Lees meer
 • Artikel

Hoe word je een succesvol belegger? Vijf tips!

Als je rijk wilt worden, moet je je geld aan het werk zetten. Dit kan je doen door te beleggen. Met beleggen word je voor een klein deel eigenaar van een bedrijf. Wanneer het goed gaat met dit bedrijf wordt je aandeel meer geld waard. Maar...

Lees meer
 • Artikel

Met deze vijf tips kan ook jíj een succesvolle webshop runnen

Een eigen webshop beginnen, die succesvol maken en de moneys zien binnenvliegen met je eigen producten is een droom. Maar die kan uitkomen! En omdat we het deze week hebben over financieel onafhankelijk worden, geven wij je de beste tips.

Lees meer
 • Artikel

TikTokkers, stop: de oud-geldlook is niet cool

Redacteur Ismay struint regelmatig TikTok af om nieuwe trends te spotten. Dit keer kwam ze de problematische ‘old money aesthetic’ tegen en daar moet ze iets over kwijt.

Lees meer
 • Artikel

5 vragen aan top zakenvrouw Elske Doets

Vrouwelijke ondernemers zijn er steeds meer in Nederland. In 2013 waren het er iets meer dan 400 duizend, maar volgens de Kamer van Koophandel hebben inmiddels ruim 700 duizend vrouwen een eigen bedrijf.

Lees meer
 • Artikel

Dromen van een rondtoerend bestaan: zó word je digital nomad

Digital nomad ‘worden’. Het klinkt eenvoudig en aantrekkelijk, maar is het dat ook? Want hoe word je dat nou precies? En voor wie is dit nomadische bestaan weggelegd?

Lees meer
 • Artikel
 • Identiteit

Actrice Sophie (20): "Als ik beroemd wil worden, moet het nu gaan gebeuren"

Beroemd zijn: wie heeft er niet ooit van gedroomd? Leven van je talent, overal op straat herkend worden en - niet te vergeten - zwemmen in geld.

Lees meer
 • Artikel
 • School en werk

F*ck me, I’m famous: 1 op de 3 jongeren heeft de ambitie om beroemd te worden

De wereld over als DJ, miljoenen volgers op TikTok of toch met je gezicht op good old televisie: een derde van de jonge mensen ziet ‘t wel zitten om beroemd te worden. Vooral 16- tot 24-jarigen hebben zin om overal herkend te worden, van hen zegt...

Lees meer
 • Artikel

5 NFT-collecties waarmee jij je studieschuld had kunnen aflossen

Afgelopen jaar zijn er mensen heel erg rijk geworden door te handelen in NFT’s. Maar waar de één heel rijk wordt is er ook iemand die misschien een beetje te veel heeft betaald voor een cartoonfiguur.

Lees meer