Redactie FUNX

Over deze maker

Funx

Van deze maker

Leven met borderline: "We zijn geen manipulatieve monsters"

Waar denk jij aan bij iemand met borderline? Een persoon waar je moeilijk mee om kan gaan? Of zelfs een manipulatief monster? Er bestaan helaas heel veel vooroordelen over borderline. Dat weten ook Kathelijn en Naomi, die er allebei een boek over schreven. Samen met Anika, die vrijwilliger is bij Stichting Borderline, vertellen zo hoe het echt is om te leven met borderline.

Moesha en Lisa helpen elkaar met mentale problemen: "Leren veel van elkaar"

Hoe ga je ermee om als een goede vriend of vriendin met mentale problemen zit? Hoe kan je diegene het best benaderen, of juist even niet? Moesha en Lisa zijn twee vriendinnen die samen in een instelling zitten. In de nieuwste aflevering van de Mental Health Club-podcast vertellen de twee vriendinnen in gesprek met Tannaz onder andere over hoe zij elkaar helpen met hun mentale problemen.

Marinier Robin (36) ontwikkelde PTSS: "Ik dacht dat mij dat niet kon gebeuren"

Marinier Robin Imthorn (36) kreeg te maken met een posttraumatische-stressstoornis (PTSS), nadat hij als militair veel heftige dingen meemaakte. Nu wil hij zowel binnen en buiten de defensie dit onderwerp bespreekbaar maken. In de Menthal Health Club-podcast van FunX vertelt hij er meer over.

Gabriel (29): "Mijn psychose was een uitbarsting van jarenlange opgekropte emoties"

Gabriel vertelt in een nieuwe Close-up van FunX over zijn psychose. Tijdens zijn psychose had hij zelf niet het idee dat er iets aan de hand was. Toch ging het steeds slechter met hem. Toen hij het leven niet meer zag zitten besloot hij hulp te zoeken. Nu het beter met hem gaat wilt hij zijn verhaal met mensen delen.

Edson Braafheid over mentale problemen: "Er wordt veel van je gevraagd"

Over mentale gezondheid wordt in bepaalde groepen weinig gesproken, zo ook in de topsport. Edson Braafheid, ex-speler van onder andere Fc Twente en Oranje ondervond zelf hoe de hoge druk in de topsport ernstige gevolgen kan hebben en vertelde daar bij FunX meer over aan Fernando.

Marwa Omari vertelt over haar paniekaanvallen: "Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg"

Marwa Omari kreeg een aantal maanden geleden voor het eerst een paniekaanval en vertelt er op haar Instagram openhartig over om andere mensen een hart onder de riem te steken. Gisteren was ze te gast bij Tannaz en vertelde ze meer over haar aanvallen en hoe dat precies komt.

DØS raakte zichzelf kwijt door socialmediastress: "Muziek maken lukte niet meer"

Veel mensen willen relevant blijven door vaak te posten op social media. Daardoor kan je aardig wat druk ervaren en soms niet goed meer presteren. Datzelfde maakte DØS mee na het winnen van FunX Talent. In de FunX Mental Health Club-podcast besprak Tannaz het fenomeen socialmediastress met DØS en psycholoog Hanan Haddouch.

Bizzey openhartig over depressie: "Ik heb aan zelfmoord gedacht"

Bizzey is een van de ambassadeurs van de #OpenUp-week. De rapper heeft diepe dalen gekend en vertelde in Start met Fernando openhartig over hoe hij omging met zijn mentale gezondheid en wat hij nu doet om daar nog altijd goed voor te zorgen.

Farid over de mentale gevolgen van vluchten: "Ik kan niet ontspannen een film kijken"

Vluchten vanwege oorlog heeft een enorme impact op je mentale gezondheid. Dat ondervond Farid nadat hij Azerbeidzjan ontvluchtte vanwege het conflict met Armenië. In de Mental Health Club-podcast sprak Tannaz met Farid en psychologe Dilek over de mentale gevolgen van vluchten.

Rico Verhoeven over zijn mental health: "Fijn om met een psycholoog te praten"

Rico Verhoeven stapt op 23 oktober weer in de ring. De wereldkampioen neemt het dan op tegen Jamal Ben Saddik. In Start belde Fernando Rico om te praten over deze spannende partij en hoe hij zich zowel fysiek als mentaal voorbereid op wedstrijd.

Wanneer een negatief zelfbeeld je leven beheerst: "Complimentjes hebben geen zin"

Besef, iedereen is wel eens ontevreden over zijn of haar uiterlijk, maar sommige mensen hebben zo'n laag zelfbeeld dat het hun dagelijks leven beïnvloedt. Jezelf klaarmaken kost uren tijd, foto's zijn je ergste vijand en soms is simpelweg de deur uit gaan al stressvol. Bevestiging en complimentjes van anderen hebben geen zin, want als je BDD, oftewel Body Dysmorphic Disorder hebt, ben je volledig overtuigd van de lelijkheid van (een deel van) je lichaam. Ook als daar in andermans ogen helemaal niets mis mee is. Nadia* (25) en Sky (23) vertellen wat zij dagelijks ervaren en waarom BDD anders is dan 'gewoon' ijdel of onzeker zijn.

Anna Nooshin over bewijsdrang, mentale gezondheid en vooroordelen

Hoe zorg je dat je naast succesvol ook mentaal gezond blijft? En hoe deal je met de druk van social media? Dat bespreekt Défano Holwijn met de 34-jarige ondernemer, presentatrice en influencer Anna Nooshin in FunX New School Heroes.

Shelly's (17) faalangst leidde tot een angststoornis: "Ik viel flauw op school"

Zenuwachtig zijn voor een presentatie, met trillende handen je rijexamen afleggen of zwetend beginnen aan je nieuwe baan: faalangst is voor veel mensen herkenbaar. Ook voor de 17-jarige Shelly, die vanuit haar extreme faalangst zelfs een angststoornis ontwikkelde.