RECEPT - Ali B - Vegan BBQ
- 2 minuten leestijd
In de zesde aflevering van Donnie aan de Kook maakt Donnie samen met Ali B vegan BBQ gerechten! Ben jij benieuwd naar de recepten?
Vegan BBQ
Vegan Aïoli
- 1 citroen4 el vegan mayonaise
- 2 el olijfolie
- 1 tl dijonmosterd
- 2 tenen knoflook
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit.
- Meng het citroenrasp met de mayonaise, olijfolie en mosterd.
- Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met het citroensap.
Kokos Madras Shwa (spiezen)
Marinade
- 300 gr kokos yoghurt
- 75g jalapeno
- 100g koriander
- 30 gr tomaten puree
- 20 gr gember
- 15 citroensap
- 20gr madras kruidenpeperzout
Spiezen
- 1 pak meatballs
- 1 bloemkool (voorgekookt)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 aubergine
- Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te voegen.
- Maak de spiezen door af te wisselen in de groentes en meatballs
- Drapeer de marinade over de spies en leg deze in een aluminium bakje op de bbq en wacht totdat het geheel warm is
Uitgeholde courgette met kebab in BBQ saus
- 250 ml gezeefde tomaten
- 4 el sojasaus
- 1 tl mosterd
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Vulling
- 400gr Kebab
- 2 courgettes
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 blikje mais top af met vegan kaas
- Meng alle ingrediënten voor de BBQ saus in een kom.
- Snij een rode paprika in kleine blokjes3. Snij een rode ui in kleine ringen4. Voeg een blikje mais toe5. Doe alle groente in een kom en voeg de kebab en BBQ saus toe. Meng goed6. Snij de courgette door de lengte en hol uit.
- Doe de bbq vulling in de uitgeholde courgette en top af met kaas.
- Leg het geheel op de bbq en wacht 5 tot 10 minuten totdat de courgette wat zachter is en de vulling warm.